Galton Flowers

Foretaget jag ska jobba for heter Galton Flowers. De har for nuvarande tre butiker, den forsta i Golders Green, den andra i ett shopping center i Brent Cross och den nyaste dar jag ska jobba, i Westfield shopping center i Sheperds Bush.

Westfield ar ett jattestort nytt shopping centre, far mig att tanka pa Sydney dar de ocksa har Westfield. Butiken dar jag ska jobba ligger mitt i en av gangarna i centret, sa det finns inga vaggar eller nagonstans att gomma sig. Det ar ett mysigt trivsamt litet stalle med fina och lite specialla blommor. Eftersom kvinnan foredrar hollandska och sweiziska florister sa ar stilen annorlunda jamfort med den engelska. Vilket betyder mer likt var svenska, alltsa lite mer kreativit tankande, precis vad jag vill ha.

Jag kommer aven har att fa jobba sena kvallar, men aldrig 12-timmars skift som tidigare. Jag komer nu att jobba 8 timmar om dan, vilket innebar 40 timmar i veckan, precis som en svensk heltid. Lonen ligger aningen hogre till en borjan, men det finns goda forutsattningar for en snar okning. Jag kommer att ha tva dagars ledigt varje vecka, en bestamd dag och en varierande. Det betalas ut overtidsersattning och det finns semesterdagar att ta ut. Allt later sa mycket mer organiserat och ordentligt an vad det forra stallet var.

Det kommer vara jag och en japansk tjej som arbetar heltid och en sweizisk elev pa deltid. Jag haller tummarna och hoppas att det har kan vara ett battre och mer trivsamt stalle.

Galton Flowers: http://www.galtonflowers.com/
Westfield Shoppingcentre: http://uk.westfield.com/london/

Ny start

Igar var jag som sagt och tittade pa ett rum i en lagenhet i Golders Green, som ligger tva stopp ifran Belsize park dar jag bor nu. Lagenheten ligger precis ovanfor en av foretagets blomsterbutiker och huset ar 4 vaningar. Jag fick valja pa ett storre dubbelrum eller ett normalstort singelrum. Tycker absolut att singelrummet var tillrackligt stort for mig, sa jag tror jag bestammer mig for det. Lagenheten var i gott skick, men som sagt, engelska hus ar inte som vara svenska... Det var morkbruna heltackningsmattor overallt, morka tramobler och underliga kombinationer av det mesta. Men som sagt, det ar ett toppenerbjudande vad det galler pris, hon ger oss anstallada ett bra erbjudande. Jag ska ge det en chans och se hur det gar, forhoppningsvis kan man fa det att funka.

For tillfallet bor det en tjej i lagenheten, samma tjej som jag kommer att arbeta tillsammans med fram till slutet av september da hon aker tillbaks till Sweiz. De ovriga rummen kommer att hyras ut till fler anstallda eller studerande. Sa jag hoppas det kommer lite trevliga sociala manniskor.

Idag ar jag ledig. Ska traffa James mamma och strosa runt lite har i Ampthill dar James bor. Ikvall har James chef bjudit in oss pa BBQ. Jobbar mina sista dagar pa Flowerstation fredag lordag sondag. Mandag ar en rod dag har, sa da har jag tagit mig ledigt, borjar nytt jobb pa tisdag.

Fortfarande vid liv

Hallo där! Jo, jag är faktiskt vid liv, fastän det varit dåligt med uppdareringar av bloggen. Semestern är över och jag är tillbaks i London igen. Tillbaks till jobb slit och stress...

Igår var jag på intervju för en fin liten blomsterbutik i Westifield shoppingcentre i Shepherds Bush. Jag hade förmiddagen ledig, så hade planerat in intervjun vid tolvslaget. Pratade med en trevlig kvinna som efter en halvtimmes fika gav mig en heltidstjänst för hennes företag. Hon sa att det kommer ett antal  tjejer till under dagen, men att hon verkligen gillade mig och min personlighet, så bestämde sig direkt för att ge mig jobbet. Tack för det! Så nu börjar jag på nytt jobb den 1 september. Hoppas på bättre förhållanden denna gång.

Imorgon förmiddag ska jag titta på ett rum i Golders Green, ytterligare en bit norr ut. Det är ett rum i en lägenhet som min blivande chef hyr ut till sina anställda. Det blir billigt och bra, och förhoppningsvis är det fräscht och trivsamt också, återstår att se.

Nu är det sängdags, ögonen håller sig knappt öppna.

Engelsk sommar?

En helt vanlig dag, promenad i Ampthill Park, där James numera bor.



PACKAR

Stora röda resväskan är framme igen! Nu är det packning som gäller. Men som ni kanske vet så är det här med packning inte min starka sida. Har ganska svårt att minimera antalet plagg som skall med på resan. Svårt att gallra, man vill ju ha ett stort utbud och kunna variera, även om man vet att inte ens hälften kommer att användas. Dumt med stor väska, det får ju plats så himla mycket!

Som James säger till mig, - Martina, är det verkligen nödvändigt att ha med sig 7 par skor? - Behöver du verkligen 6 olika handväskor?

Och då säger jag, - JA!!! Man vet ju aldrig när de kan komma till användning :)

Jag tror jag är ganska hopplös faktiskt...

The Hoosiers + Steve Appleton

Igårkväll var vi på konsert igen, denna gången min vinst. The Hoosiers stod på scen och gjorde vår kväll. Riktigt bra! Men visst blir man lite besviken när bandet inte kommer upp en andra gång.









RSS 2.0