Midsommar i London

Nu går det än en gång mot mörkare tider. Midsommar har firats, det här året i London.

Jag och James hade som sagt en långledig helg tillsammans, fredag lördag söndag. På torsdagskvällen efter jobbet åkte jag hem till James för att sova där och spendera nästkommande dag i Milton Keynes för shopping. Jag köpte mig en klänning för kvällen och ett par leggings, det var allt. Behövde egentligen inte mycket mer med tanke på att jag shoppade litegrann på min lediga förmiddag i torsdags då jag strosade omkring på Camden Market. Köpte då ett par snygga Adidas skor (basket modell), ett svart linne och en söt kofta på HM och en finfin sommarklänning ooch matchande halsaband att bära på midsommardagen.

På fredagskvällen åkte vi tillbaks till mitt i London för att göra oss i ordning för kvällens midsommarfirande. Jag hade bokat bord för oss, men när vi väl kom ner till puben i Camden var där så mycket folk och sånt oväsen så vi hamnade på en italiensk restaurang och åt pizza istället. Mätta och belåtna gick vi tillbaks till The Earl Of Camden för att delta i firandet. Det spelades svensk musik och vi sjöng och dansade till de traditionella midsommarsåmgerna. Avslutades med nationalsången, vilket kändes lite märkligt då vi sjöng "...ja jag vill leva jag vill dö i Norden...". Puben stängde vid 24, så James och jag tog en promenad upp till Primrose Hill där vi tittade ut över London i nattmörkret. Jättefint att se alla byggnader upplysta med lampor.

På lördagen gick jag upp ganska tidigt för att förberade vår midsommar lunch att ta med till picknicken i Hyde Park klockan 12. Jag kokte nypotatis som blandades med kyckling och grönsaker i en sommarsalad. Till detta hade vi såklart gräddfil och gräslök. Vi hade även köpt jordgubbar, nötter, ost och kex. Det tog betydligt längre tid än planerat att spatsera ner till parken med en tung kylväska att bära på. När vi började gå var det ganska kyligt och molnigt, men väl inne i stan blev det riktigt hett. James var tvungen att köpa ett par shorts och en ny t-shirt, så väl framme i parken hade klockan hunnit bli 13.30... Jag var inte helt nöjd med tidsfördröjningen, men vi hade en mysig dag ändå. Nästan precis när vi kom fram var det dags för midsommardans kring den pyttelilla midsommarstång som arrangörerna hade fixat ihop. Vi sjöng och dansade till alla de bästa midsommarsångerna. Riktigt kul! Det var jättemycket folk så det var en lyckad dag. Picknicken smakade bra och vi var proppmätta när så gott som allt var uppätet då vi begav oss tillbaks mot mot vid 17 tiden.

Dags att packa väskan igen, på lördagskvällen efter midsommarfirandet i parken åkte vi hem mot James igen. Några av hans kompisar kom över och det blev lite party. Vi toog taxi till Milton Keynes där vi först stannade på en pub och därefter begav oss till en club. Större delen av kvällen spenderades på dansgolvet vilket kändes i fötterna dagen efter... Lyckad kväll!

På söndagen var det Fars Dag här i England. Efter en lång sovmorgon åkte vi till James föräldrar för att äta BBQ tillsammans med familj och släkt. Trevligt att träffa alla igen och maten var såklart toppen!

Helgen har som sagt varit bra. Behövde verkligen de där lediga dagarna. Det tar på krafterna att jobba 12 timmarsskift även om man vill förneka det.

Hoppas att alla ni där hemma har haft en bra midsommar med mycket firande!










Midsommar och lövmarknad...

Idag är det visst lövmarknaden där hemma... Typiskt att jag inte kan gå. Tänkte jag skulle bege mig ner till Camden Markets nu och se om jag kan skapa mig lite midsommarstämning! För imonkväll blir det party och på lördag blir det tradionellt firande hela dagen lång! :)

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!!!

Ikväll efter jobbet åker jag till James. Imorgon ska vi shoppa och sen plocka mina blommor till midsommarkransen. På eftermiddagen åker vi tillbaks till mitt i London för att äta, dricka och dansa på svenskt vis på The Earl Of Camden.

Lyxvecka

Helgen gick fort som vanligt, en dags ledigt bara susar förbi. Jag åkte till James direkt efter jobbet på lördagskvällen. På söndagen åkte vi till sjön i Milton Keynes, där vi promenerade runt och njöt av solen. På kvällen var det Sunday-roast-dinner, som alltid serveras hos familjen Lewis på söndagar. Trevligt när alla samlas och äter tillsammans.

Denna veckan jobbar jag bara 24 timmar, måndag tisdag onsdag och torsdag eftermiddag till kväll. Jag har tagit ledigt i helgen för att fira midsommar. På fredag ska jag plocka blommor och göra en midsommarkrans, det hör till traditionen. På kvällen ska jag ta med James till ett helsvenskt party i Camden där det kommer serveras svensk mat till svensk musik. Hoppas det kan bli kul. På lördagen blir det traditionellt firande med midsommarstång dans och picknick  i Hyde Park. Förra året var det tydligen omrking 500 besökar, verkar som ett riktigt kalas! Ser fram emot en härlig svensk helg! :)

Godnatt!

Vill säga tack till farmor som skickar fina brev till mig. Jag uppskattar det verkligen! Jätteroligt att få post, det är en speciell känsla att öppna ett handskrivet brev, mycket bättre än sms och email, även om jag uppskattar det också :)

När jag promenerade hem efter jobbet denna kväll var himlen alldeles lilarosa. Har aldirg sett något liknande. Solen var på nedgång bakom de tjocka grå molnen som istället fick en fantastisk lilarosa färg. Syns dock inte lika bra på bild.


Jobb

Tiden rullar på, dagarna springer iväg, veckan närmar sig sitt slut än en gång.


(Front-fasing-bukett jag gjorde för display i veckan. £63)

(Dekorating jag gjordeför display i veckan. Chefen var imponerad! £66)

Hästar

En gång i veckan ser vi drottningens hästar trava förbi med kanoner och gammal krigsutrustning. Ibland är det ett 20tal ibland ett 100tal, men alltid lika spännande att se!



Måndag

Fick en halvpositiv överraskning i söndags då jag ringde jobbet för att få veckans schema. Jag hade måndagen ledig, vilket jag inte brukar ha, så istället för att vara ensam i London, så åkte jag med James på morgonen när han skulle till jobbet. Han lämnade av mig i sina föräldrars hus där jag roade mig själv vid datorn och fixade lite med hans kläder som skulle flyttas över till lägenheten.

Vi lunchtid kom Jodie, en av James kompisars flickvän, och hämtade mig. Vi åkte till en restaurang i en by strax intill för att äta lunch. Beställde in en tallrik med houmus, tsatziki, oliver, fetaost och nån annan röra tillsammans med bröd, alldeles lagom för två. Stannade i drygt tre timmar på pubrestaurangen, tiden gick fort. Vi pratade om det mesta och hade jättetrevligt. Jodie är en jättego tjej, ett par år äldre än mig, ser ut som en docka så perfekt som hon är med välgjorda naglar hår och massa smink. Vi har bara träffats ett par gånger innan, men känns ändå bra att ses. Var skönt att få träffa nån annan än James, få prata lite tjejsnack och fnittra.

James sa att han skulle komma hem vid 5pm, men när jag vaknade på soffan tjugo över hade han fortfarande inte kommit hem... Jag hade fått ett sms där han skrev att han skulle på möte 4.30, så antog att det dragit över... Vid 6pm ringde han och sa att han höll på att packa ihop och strax var påväg. En halvtimme senare ringde jag och frågade vart han höll hus. Det var ingen glad James som svarade att han fortfarande var fast på kontoret... Efter att middagen blivit påbörjad foch framskjuten för tredje gången så bestämde vi oss för att äta när klockan slog 7.30. Just då så kom han äntligen hem. Det var den längsta väntan nånsin... Har aldrig haft så tråkigt.

Efter middagen åkte vi till lägenheten för att lämna lite prylar och hämta upp Stevart för att åka till Tescos och handla. Blev en riktigt storhandling för killarna som skulle fylla upp skafferi kyl och frys. Spenderade nog omrking en timme i affären, men kul hade vi. Avslutade sedan kvällen med film i sängen.


Helg igen

I fredagskväll åkte jag hem till James efter jobbet. Sista natten i hans gamla rum. På lördagen gick vi upp didigt då det var dags för flytt. James och en av hans kompisar, Stevart (som jag också träffade i Australien), ska hyra en lägenhet med två sovrum, två badrum och ett kök/vardagsrum kombinerat i 6 månader. Det är en alldeles ny lägenhet som ligger i Ampthill, en liten by strax utanför Flitwick där James föräldrar bor. Hela lägenheten är i en ljus beige färg och det är heltäckningsmattor precis överallt.... Engelskmän verkligen älskar dessa otäcka mattor! Köket är jättefint, alldeles blankt och fint med modern rostfri platt spis. Undrar bara hur länge det kommer hållas rent... Får se hur det ser ut nästa gång jag kommer dit.

Jag åkte tillbaks in till London på eftermiddagen eftersom jag skulle jobba 3-9pm. Efter jobbet kom James och hämtade upp mig. Vi gjorde en snabb omsvirning och begav oss ut för att äta. Vi hamnade tillslut på en liten japansk restaurang nerför kullen från där jag bor i Belsize Park. Jag har aldrig ätit japanskt innan, så  det var spännande. Fanns mycket fisk och skaldjur på menyn, vilket jag inte är något stort fan av... Jag körde som vanligt på kyckling som jag älskar. Maten var helt okej, men japanskt blir inte en av favoriterna...


James förätt bestod av stora friterad räkor med skal, ben och ögon kvar! Jag valde grillad aubergine vilket var jättegott! Till huvudrätt hade vi båda kyckling, James var friterad och min grillad med teryiaki sås. Ris och wookade nudlar till detta. Inte så dumt! Mätta blev vi i alla fall...

På söndagen väntades regn så vår plan om att åka till stranden i Brighton ändrades. Istället blev det en dag i London, utan regn! Dagen var varm och kvav, regnskurar och solsken från och till, som vanligt här i London. Jag började dagen med att köpa frukost som jag förberedde medan James låg kvar och sov i sängen... Blev en mysig frukost i solskenet på balkongen. Mätta och belåtna promenerade vi ner mot Camden där vi kollade läget på marknaden. Jag köpte en spargris som jag spanat in ett flertal gånger. Så nu har jag ett litet djur att mata varje dag. Vi promenerade vidare mot Regents Park och rosenträdgården som är i full blom. Solen sken på oss och rosorna, blev en massa fina bilder. Vi gick vidare in mot centrum. Besökte den svenska butiken "Totallý Swedish" där jag köpte gräddfil och dipmix för att visa James hur man dippar på svenskt vis. Vi lunchade lite lätt på Startbucks och begav oss därefter hemåt. På vägen hem stannade vi till i en matbutik för att inhandla kvällens middag. Det blev en ny variant av tacos, om man kan kalla det så. Vi köpte kyckling som vi stekte tillsammans med paprika, lök och champinjoner i en röd thai currysås. Till detta hade vi färska grönsaker och ris som vi fyllde våra fajita wraps med. En riktig 10 poängare! Vi åt förmodligen alldles för mycket, men lite chips och dip gick ändå ner när vi tittade på film.



James<3






Helgen har varit bra, har hunnit med att träffa James mer än vanligt. Nu är det redan sen tisdag kväll, hur kan tiden gå så fort?! ... Godnatt på er!

Simpel brudbukett

I lördags var det mycket att göra på jobbet. De hade en stressig förmiddag med fullspeckat schema. Det hade lugnat ner sig något när jag började vid 3pm, men ingen rast eller vila. Jag körde på med buketter till försäljning, vilket brukar bli min uppgift. Känns bra när 3 personer gör buketter och majoriteten av de som säljs är mina :)

Slängde även ihop en liten simpel brudbukett för ett bröllop på söndagen. Inget märkvärdigt, en enkel handbunden kompakt bukett.

Det förvånar mig att man inte lägger till något extra för arbetet i butiken. Här betalar man bara för vad blommorna kostar, inget för den tid det tar. Oftast så handlar det om stora bröllop och arrangemang, men ändå läggs inget extra på. Inget jag borde tänka på egentligen, det är ju upp till chefen om han vill tjäna pengar eller inte, så länge jag får lön för vad jag gör så är det lugnt.
 



Röda rosor, brudslöja, salal, murgröna och lite diamanter. Superenkelt, precis som kunden ville ha det....

Första lönen

Har nu jobbat för Flowerstation i en månad och därmed fått min första lön. Vi blir avlönade den förste i varje månad. Skattesatsen är något lägre än den svenska och timlönen är ganska mycket lägre... Inte precis som att jag tjänar på att bo och jobba här... Men man får ta det som det är, det är en god erfarenhet och man lär sig att uppskatta saker man aldrig riktigt tänkt på förut.

Tycker att jag har kommit in i rutiner bra under de här fyra veckorna. Jag känner mig som en i teamet. Vi har roligt tillsammans och alla gör vad de ska (mer eller mindre). En av tjejerna, Patricia som är manager, ska sluta och åka tillbaks hem till Brasilien i slutet av juni, så nu väntar vi alla på beskedet om vem som ska ta över managerrollen.

Jag har fått bra omdömen och komplimanger av kollegorna vad det gäller mina arbeten så det känns bra. Alltid roligt att få höra att man gör bra ifrån sig :)



Sommarn är här!



Äntligen! Jag älskar sommar och sol! Så skönt att slippa ta på sig en massa tjocka kläder. De senaste fem dagarna har varit helt fantastiska här i London. Sol och värme, men lite blåsigt. Jag har passat på att njuta av solen i parken innan jobbet. Hoppas man kan skrapa ihop en liten solbränna även i det här landet, även om det verkar lite hopplöst.

I söndags hade jag och James en jättemysig sommardag med picknick och grill. Vi begav oss till Wrest Park, som ligger bara en bit utanför Flitwick där James bor. Vi bredde ut oss med mat och handdukar och spel på ett stort grönt fält intill ett gammal slott. Efter att ha spenderat ett antal timmar i solgasset tog vi en promenad in i slottsträdgården. Hur vackert som helst, och emormt! Massa mysiga alléer, välklippta buskar och träd, bäckar och dammar och stora gröna gräsmattor. Jättefint!

På kvällen grillade vi tillsammans med familjen i trädgården. Pappa Lewis var grillmästare och det bjöds på kyckling i olika varianter, stek och korv tillsammans med en uppsjö av olika grönsaker och tilltugg :)

Helgen var som sagt bra, synd bara att den inte varade längre... Önskar jag hade två dar ledigt på raken, som normala människor. Men man får stå ut, bara att bita ihop!






RSS 2.0