Deklaration

JIPPIIIIEEE! Jag får mer än en månadslön tillbaka på skatte deklarationen :) Roligt med en positiv överraskning. Blir perfekt med lite extra pengar till midsommar. Direkt till resekassan!

Modemässa i Östersjöhallen

Nu i helgen är det modemässa i Östersjöhallen, så jag hoppas att ni alla kommer nej och säger hej. Vi på Lindohfs har egen monter :)

Påskägg?

Om påskharen har varit så snäll och tänkt ge mig påskägg i år, så behöver han inte det. Jag vill inte ha några påskägg med godis, då skulle jag hellre vilja ha ett bidrag till ny dator. Skulle gärna vilja ha den lilla röda laptopen innan jag åker till Florida.

Karlskrona Fashion Week



Hela denna veckan, med start imorgon, är det modevecka i Karlskrona. Vi på Lindohfs Blomsterhandel ska medverka på mässan som hålls i Östersjöhallen på lördag och söndag. På onsdag är det modevisning på residenset där vi ska stå för de vackra blomsterarrangemangen. På torsdag är det kvällsöppet i stan och butikerna har öppet till 21. På fredag är det förberedelser som gäller inför helgens mässa. På mässan kommer vi att ha vår egen monter och hoppas att folk kommer och hälsar på oss. Mässan bjuder på både utsällare och visningar. Som ni ser så är det en fullspeckad vecka vi har farmför oss. Men det ska bli jätteroligt!

Biljetterna kostar 60:- /dag och finns att köpa hos oss!

Knäckebröd

Nu har jag gett mig på att försöka baka egna knäckebröd. Jag har dock redan gjort mitt första misstag, så vi får väl se hur det slutar...

Resultatet blev tillslut mycket bra! Jag är jättenlöd och både mamma och pappa tyckte de var goda :) Vilken hit!



Har redan fått kommentarer och frågor om receptet, här kommer det:

50 gram jäst
3 dl mjölk
(1 msk honung)
2 dl youghurt (jag valde med honungssmak istället för att tillsätta)
6 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
6 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl

+ extra vetemjöl till utkavlingen
+ solrosfrön, linfrön och pumpakärnor om  man tycker om det

Smula jästen och rör ut tillsammans med lite av den ljumna mjölken. Blanda i de övriga torra ingredienserna och resten av mjölken. Häll i yoghurten och blanda ordentligt. Lättast är att använda en bakmaskin, då slipper man stå och knåda som en galning. Dela upp degen och rulla till ca 24 bollar. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter. Kavla ut degbollarna till tunna kakor, använd gärna en kruskavel de sista tagen för att få fina mönster. Har man ingen kruskavel kan man sticka hål med en gaffel. Jag valde att pynta bröden med linfrö, solrosfrön och pumpakärnor. Man kan välja de frön man tycker mest om och kombinera hur man vill, eller inte använda några alls. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills man ser att kanterna har fått en lagom brun färg, ca 7 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken ugn man har. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Förvara torrt och svalt.

LYCKA TILL!



Söndag

Jaaa! Nu börjar solen äntligen titta fram!

Började dagen med en 45 minuter lång löprunda i regnet... Inget trevligt väder percis, men skönt att springa igång dagen ändå.

Nu har jag ätit frukost och sitter mest och kollar runt på datorn. Funderar på att ge mig på att baka något idag. Hade tänkt testa att göra egna knäckebröd, men vi får se hur många av ingredienserna de har i affären här på ön.

Mini lap-top

Någon som vill köpa eller vet någon som vill köpa en laptop?! Jag vill gärna sälja min nuvarande Compaq Presario V6000 som är två år gammal. Istället vill jag köpa en liten minidator som är betydligt mindre och lättare. Såhär ser den ut:


Kostar nästan 6000 kronor... Men visst är den fin?!

Ledig dag

Idag har jag varit ledig. Jag började dagen med att vakna pigg och utvilad 06.57. Jag gick upp och hoppade i träningskläderna för att bege mig ut på en härlig löptur. Idag var det inte speciellt kallt, temperaturen låg¨på +1 när jag gav mig ut. När jag kom tillbaks var jag genomvarm... Skönt med dusch och frukost.

Vid tio åkte jag in till stan för att träffa Lina. Vi möttes upp och gick en runda på stan. Jag inhandlade en outfit för nästa helgs modemässa. Man får väl kosta på sig och göra sig till lite extra vid såna tillfällen tycker jag.

Efter lite shopping sa jag hejdå till Lina. Jag gjorde ett snabbt besök på Lindohfs innan jag promenerade ner till varvsparkeringen för att hämta upp bilen. vid ett tiden körde jag ut till sjukhuset för att hälsa på morfar som varit inlagd drygt en vecka. Vi pratade om allt möjligt i nästan en och en halv timma. Han verkade okej, men såklart frustrerad över att inte få veta vad som varit fel. Just nu ligger han kvar och väntar på svar på proverna som skickats till Lund och England. Vi får hoppas att han får bli frisk och komma hem snart.

Senare åkte jag ute till Slottsbacken och Elgiganten för att titta på en mini-laptop. Jag funderar på att köpa en ny mindre laptop som är mer praktisk när man reser mycket. Jag tycker att den jag har nu är alldeles för stor och otymplig. Den tar sån plats och väger en massa. Istället har jag tittat på en liten variant som är mindre än ett A4, närme storlek med ett A5. Jag hade hoppats på att kunna byta in min gamla dator och kanske få några kronor för den, men tyvärr verkar det inte finna några såna system...

Jag gjorde även ett besök på MAXI där jag handlade varorna till kvällens middag. Det blev grön curry med kyckling och grönsaker och ris på Thailändskt vis. Mycket gott, men ganska startk.

Klockan 18 hade jag bokat in mig för klipptid. Det har öppnat en liten salong på Aspö, så jag tänkte det kunde vara värt att testa. Det blev en toppning och tilljämning av frisyren, så nu känns det inte lika slitet och flygit längre.

Jag avslutade kvällen med att hälsa på mormor en runda. Mamma var där och hjälpte till att betala räkningarna, så jag kom förbi för att hålla sällskap.

Tycker att jag hunnit med ganska mycket idag även om jag inte gjort att jag hade velat.

BIO - Shutter Island

Igårkväll var jag och Ulrika på bio efter jobbet. Vi såg Shutter Island med Leonardo DiCaprio. Det var en bra film, men väldigt svår att förstå. Jag har fortfarande inte koll på vad som egentligen var sanning eller inte i filmen. Svårt att få nån ordning på handlingen. Jag tror var och en får skapa sitt eget slut efter hur man själv uppfattat filmen. Men som sagt, jag tycker absolut att det är en sevärd film! Ganska hemsk på sina ställen dock. Inte läskig som en skräckfilm, men hemsk...


Ensamt


Saknar min James...


Vårsol


Helgen

I lördags var jag som sagt på 50-års fest i Bjärred hos farbror Anders. Jag och mamma kom dit lite senare eftersom jag jobbade på dagen. Vi kom precis i lagom tid till buffén.

Kvällen var mycket trevlig. Jätteroligt att träffa alla på en gång. Inte ofta man får ihop hela släkten på en och samma gång. Träffade till och med människor jag aldrig träffat förut, spännande. En del hade jag träffat när jag var liten, men som jag inte minns nu.

Vi stannade över hos kusinerna för natten. På söndags morgonen kunde jag såklart inte sova, så gick upp vid sju och tog mig en timmes promenad vid halv åtta tiden. Det blev en lyxig frukost och därefter lite tv-spel. Mina kusiner har precis all den senaste tekniken. De har Playstation, X-box och Wii. Vi provade såklart Wii-fit. Engligt hälsokontrollen man måste gå igenom så visade det sig min kropp är i skick som en 20-årings. Jag blev alltså två år yngre. Det måste ju vara ett gott tecken?! Jag var väldigt duktig på balanstesten jag fick prova. Slalom var dock lite värre... Och det här med att nicka bollar, ja det gick väl sådär... Jag nickade ju med huvet när man skulle lägga vikten på benen och inte röra på huvet. Visst låter det konstigt?! Det är ju logiskt att man flyttar huvet i riktningen dit bollarna går, och inte trycker ner fötterna. Jaja, i vilket fall var det jätteroligt :)

På vägen från Bjärred åkte vi till nya IKEA och i Malmö. Vi gjorde även ett besök på ILVA, den danska mer färgglada motsvarigheten till IKEA. Vi gjorde på vägen hem ett stopp på Ekohallen där det blev grillad korv.

Efter alltför lång tid stillasittande i bil så tog jag mig en löptur runt Aspö när vi kommit hem. Jag höll ett lagom behagligt tempo och tog mig runt på 42 minuter. Men vad tråkigt det är att springa på astfalt! Mycket roligare i skog och terräng. Jag saknar Ampthill Park!


Bästa bemötande

Ni har väl röstat på oss i årets Carlskrona tävling? Lindohfs Blomsterhandel är nominerade i kategorin "Bästa bemötande" och vi hoppas såklart att ni röstar för att vi ska vinna. Idag är det sista dagen att lämna sina röster, så snabba på om ni inte redan gjort det!

Gå in här för att rösta http://www.karlskronacentrum.se/Default.aspx?page=80


50-års fest

Imorgon efter jobbet åker jag till Bjärred för att gå på farbror Anders 50-års fest. Alla andra kommer vara där mycket tidigare, men jag måste jobba och stänger butiken strax efter två. Därefter blit det bilfärd tillsammans med mamma ner mot skåneland. Kommer hem igen nångång på söndag.

Klirr i kassan

Häromdagen gjorde jag en bukett med 80 stycken blommor till en 80-årig födelsedag. Såhär fint blev det :) Ska det va fint så får man kosta på sig. I det här fallet hade inte pengarna någon större betydelse, kunden ville bara ha det fint, och det fick hon ju såklart.


En underbar dag att minnas :)

I lördags när James var här åkte vi till Rödebybacken och åkte skidor. Det var kallt och soligt, en helt perfekt dag för skidåkning. Vi hämtade upp Sebastian (Ulrikas son) på vägen och tog med honom till backen. Jag tror att vi alla hade lika roligt under dagen. Det blev några åk och efter nästan fyra timmar i backen var vi nöjda. 

Efter skidåkningen blev caffelatte hos Ulrika innan jag och James promenerade tillbaksfrån Lyckeby och in till stan. James var inte lika road över promenaden som jag, men vi tog oss fram tillslut ändå. Tog bara aningen längre än det vanligtvis gör för mig...

Väl framme i stan köpte vi massa massa godis på Hemmakväll för att ta med till bion som vi bokat in för kvällen. Därefter en snabb dusch och omsvirning på hotellet innan det var dags för den efterlängtade middagen, pizza. Filmen vi såg var "Alice i underlandet", fast tyvärr inte i 3D... Tycker att den var bra, men hade nog varit ännu bättre med en 3D upplevelse.


Överraskning i brevlådan!

När jag kom hem från jobbet ikväll så låg det ett paket och väntade på mig på bordet. Jag kände inte igen handstilen och kunde inte komma på vem som kunde ha skickat något till mig. Min första tanke var James, men han har ju varit här och hälsat på mig hela helgen och har inte alls den handstilen. Nyfiken som jag är tog det inte lång tid innan jag slitit upp kanterna och öppnat paketet. Till min förvåning låg där en film, 4 trisslotter och ett kort från BLT.

Jag vet inte om ni sett eller hört om det, men i fredags var det lite kalabalik med Aspöfärjan på morgonen och jag var snabb med kameran och knäppte några bilder. Jag skickade den lilla nyheten till tidningen som publicerade en av mina bilder på lördagen. Som tack fick jag alltså dessa små presenter skickade hem genom posten. Väldigt roligt måste jag säga! TACK!


Då var det roliga över...

Helgen har gått och James har hunnit med att både komma hit och åka hem igen... Vi har haft en jättemysig och händelserik helg tillsammans. Men som vanligt så går tiden på tok för snabbt när man har roligt och trivs tillsammans. Nu är det 30 dagar tills vi ses igen... Nästa gång blir FLORIDA!

OH NOOO!

Pratade med James för en stund sedan. Verkar inte som det blir någon myshelg... James har fått kräksjukan och mår inte alls bra... Vilken dålig tajming! Typiskt!!! Varför just nu? Jag hoppas det hinner gå över innan fredag så han kan komma hit. Annars kommer jag att bli jättebesviken...

Helgen i Malmö

Ja nu har det varit lite dålig uppdatering här på bloggen. Jag har inte haft varken tid eller lust de senaste dagarna.
Helgen som gick spenderades i Malmö tillsammans med mamma. Vi tog tåget ner efter att jag slutat jobbet på fredagskvällen.

Lördgen började vi med att slinga mitt hår. Tycker utväxten efter blonderingen blivit lite väl synlig, så slingade till lite ljusa slingor i botten för att jämna ut  det lite. Efter frukost och slingning gick vi ut på stan för lite shopping. Senare mötte vi upp moster Kerstin som hade frukost nummer två med några tjejkompisar på café, innan en tur på stan.

På kvällen var det dags att fira mostern som blivit 31. Vi alla engagerade oss i att göra snittar, grönsaker och dipp, bål och andra tillhörigheter. Gästerna kom vid åtta och då var festen igång. Jag följde dock inte med ut, blev dödstrött nångång vid elva och somnade på sängen...


Moster och Mamma

Lillebror med flickvän

Som vanligt vaknade vid sju både lördag och söndag. Svårt att sova när man är van att gå upp tidigt till jobbet. Låg i alla fall kvar i sängen tills åtta båda dagarna. Härligt att kunna utnyttja hela dagen.

På söndagen hade vi egentligen tänkt åka till IKEA, men eftersom Kerstin inte var helt pigg och varken jag eller mamma behövde något, så hoppade vi över det besöket. Istället fick det bli en andra runda på stan innan tåget skulle ta oss hemåt vid halv tre på eftermiddagen.

Det jag ville shoppa var ett par skinnstövlar. Tänkte att jag skulle försöka hitta ett par på rean, men hade ingen vidare tur med det... Kom hem med två randiga tröjor (en lång med smala linjer och en vanlig med breda), ett par tights med nitar, en lila blommig sjal och ett vitt sommarlinne med dödskallar på (perfekt för FLORIDA!). Tycker att jag gjorde bra köp, spenderade inte alltför mycket pengar.


RSS 2.0