Julpyssel

Mamma och jag bakade pepparkakshus. Eller rättare sagt, mamma bakade och jag dekorerade. Så mysigt med alla julens små tillbehör. Vi bakade även ännu en laddning med julgodis. Nu blev det rocky road, wienernougat och knäck. Mums! Julafton kommer bli en riktigt tung dag.



Vinter!!

Snö i massor! Efter frukost begav sig hela familjen ut för att skotta undan all snö som fallit under natten och morgonen. Jag älskar det här vädret! Kallt och alldeles vitt på marken.











Goodmorniiiiiing!

Såhär vitt och fint ser det ut utanför fönstret denna morgon. Nu ligger omkring 40-50 centimeter snö på marken här på Aspö. Så himla vackert! Det är ju helt fantastiskt att vi har fått snö såhär innan jul. Hoppas verkligen att det ligger kvar till jul :) Inte många dagar kvar.



SNÖSNÖSNÖ!

Imorse när jag gick upp var det värsta snöyran. Som tur var fick jag skjuts av pappa ner till färjan för att ta mig till jobbet. Det låg nästan 2 decimeter nysnö på marken, ingen plogbil i sikte. Kunde blivit ett pass att cykla, tur jag slapp det så jag hann med färjan.

Vad hände på jobbet då?! Trodde det skulle vara full fart nonstop idag med tanke på att det faktiskt är fjärde och sista advent imorgon. Men icke... Har varit relativt lugnt på kundfronten idag. Tror inte folk vågade ge sig ut i snöyran. Däremot har vi varit full styrka och hunnit beta av det mesta inför måndagen. Skönt att slippa tänka på det imorgon.

Ikväll blir det lugnt. Just nu sitter jag i soffan och bara tar det lugnt. Känner mig väldigt trött... Blir nog en film sen sängen...




Igår tog jag några bilder medan jag väntade på färjan.


Såhär såg det ut vid färjan imorse.

Julruschen har äntligen startat!

Fullt ös medvetslös kan man ju på ett enkelt sätt säga. Igår hade vi lite känningar, men idag slog det till ordentligt. Julhandeln är i full gång hos oss på Lindohfs. Har varit kunder, telefon och beställningar nonstop. Men visst är det roligt! Allt känns så himla bra på Lindohfs, är ju trots allt mitt andra hem. Jag trivs fantastiskt bra tillsammans med Ulrika, hon är en mycket speciell stjärna, och min storasyster :)

Nu ligger det dessutom ett tjockt lager med snö på marken. Kylan har hållt i sig, ligger på omkring 3 minusgrader om dagarna. Hoppas verkligen vi kan få en vit jul! Hade ju varit en bra julklapp för oss alla.

Snöat har det även gjort i England. James sa att det var 10 centimeter snö där han bor. Detta innebär förstås KAOS i ett land där folk kör som idioter och inga vinterdäck finns. Som tur är så var James förståndig nog att inte ge sig ut på vägarna, stannade hemma och "arbetade" istället.

Jul på riktigt!

JIPPPIIIIEEE! Nu äntligen börjar julkänslan ta plats. Snön har fallit under dagen och ligger nu som ett täcke på marken. Så himla mysigt! Hoppas den ligger kvar över jul, hade varit kul att nån gång få uppleva en vit jul.




Hejdå svininfluensan

Idag har jag varit och vaccinerat mej mot svininfluensan. Är ju en himla hysteri om denna sjuka här i Sverige. Kändes inte som något märkvärdigt där borta i London, men här verkar det verkligen tas på allvar. Nu är det i alla fall avklarat. Snabbt gick det också. Nu känns armen 2 kilo tyngre... Kan inte riktigt röra den som jag vill. Men man får väl va nöjd så länge man inte blir sjuk.

Har även varit hos kiropraktorn igen.  Nu tyckte han ryggen såg bra ut. Knakade till rejält några gånger även idag. Men känns så himla skönt efterråt! Kan verkligen säga att jag känner en skillnad mot veckorna innan mitt första besök. Inte alls lika stel och öm nu, känns bra. Tack Ulrika!

Nu är jag jättetrött... Känner mig alldeles varm om kinderna. Tror jag är ganska rosig, i alla fall på den vänstra sidan. Får bli sängen tidigt idag. Ska försöka i alla fall.


Julmys

Glögg, pepparkakor, julgodis, tomtegröt, kanel, julskinka, vörtbröd, senap, ägg och trevligt sällskap låter väl som en bra kombination?! Igår följde jag med Ulrika hem efter jobbet. Vi åkte och handlade lite smått för att få en smygstart på julen. Passade på att mys med lite glögg och pepparkakor innan resten av familjen kom hem, då vi alla åt kvällsmat. Hade en jättemysig kväll med min "storasyster" :) Tack!

Nu sitter jag och dricker en kopp te här på morgonen. Tittade nyss på temperaturmätaren vid fönstret. Visar nu på -4.1... Huuuuu så kallt! Snart är det dags att bege sig ut i kylan för att cykla till färjan. Det gäller att klä på sig ordentligt, för nu blev det plöttsligt vinter. Hoppas vi kan få behålla kylan tills jul, kanske även vågar hoppas på lite snö?


Glögg och hembakta pepparkakor, mums!


Pizza tajm!

Här är det full gång med pizzabak. Hemlagad pizza är det bästa. Så himla bra när man får bestämma precis vad man vill ha på. Såhär ser det ut just nu :) Hoppas de smakar lika bra som de ser goda ut.


Skinka på en och köttfärsås på den andra.


Lucia och 3:e advent

Hej vad det går! Nu är det redan tredje advent, och lucia på samma gång. Men inga lussekatter har vi... Illa illa... Mamma pappa och jag har i alla fall varit och köpt en julgran idag. Blev en vanlig traditionell en, inte nån Kalle Anka gran detta året. Men hur svårt kan det vara att bestämma gran då? Tror vi kollade på var enda en innan vi till slut efter mycket om och men bestämde oss för den som fick följa med oss hem. Blir säkert jättebra.

Lunchade med mamma och pappa på 3G efter graninhandlingen. Därefter köpte vi lösgodis i den nya affären "Hemmakväll" som öppnat här i Karlskrona. Massa massa godis! Farligt när det finns så himla mycket att välja på. Blir lätt lite mer än man tänkt sig...

Ikväll ska vi göra egen pizza, ska bli gott. Hoppas det kan bli en myskväll i soffan. Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna tvärt...



Jag ser det snöar!!!

Små små flimgor faller ner utanför fönstret! Första snön :) Såklart brast jag ut i sång så fort jag fick syn på överraskningen där ute. Klart man måste sjunga "jag ser det snöar". Men som vanligt var det bara några små flingor, ingen snö som lägger sej, inte ens så att man ser att det faktiskt snöat. Men ändå!


Blomster

Härom dagen hade vi mycket att göra till begravningar på jobbet. Här kommer lite bilder på vad jag och Ulrika pysslat med. Den kvällen gick vi hem strax efter 21...





Ryggknäckarn

Idag har jag för första gången gjort ett besök hos kiropraktorn, eller ryggknäckarn som han också kallas. Tycker de flesta har skrämt upp mig inför detta, men var inte alls farligt. Hoppas det gjorde nytta och att min rygg kan få må bra. Jag har haft ont i ryggen från och till de senaste 3 månaderna så nu var det minsann på tiden att göra något åt det. Först blev det en uppmjukande massage, därefter lite märkliga knäckningar och slutligen en härlig massage med olja. Känns mycket bättre, känner verkligen skillnad! Inte alls lika stel och öm som innan. Det knäckte till ordentligt några gånger, trodde jag skulle gå sönder. Men det lät värre än det var, kändes ju ingenting. Nästa besök blir på tisdag.

Full rulle på jobbet. Vi tyckte det gick så bra på morgonen, före i planeringen, men sen hände nåt. Stök hit och dit. Så jag och Ulrika stannade och jobbade med begravningar till klockan 21. Det är ju tur att vi trivs så bra tillsammans :)

Nu är det dags för sängen, ännu en tidig morgon väntas.

Julmarknad nr 2.

Dagen har bestått av jobb. Förvånansvärt lugnt får jag faktiskt säga. När kommer julruschen? Hade vatt skönt om den hade startat lite tidigare än de tre dagarna precis innan julafton... Vi jobbar på, finns ju alltid nåt att hitta på. Idag fick vi bland annat påfyllning av krukväxter.

Efter jobbet kom Lina och mötte upp mig för tillsammans gå ner till den årliga julmarknaden på vår gamla skola. Mysigt med hembakade bröd och allt som brukar finnas där. Mest kul att se vad eleverna hittar på. Såklart jämför man ju med de arbeten som vi gjorde på vår tid. Ikväll tyckte jag det var lite folk. Fast vi kom ju å andra sidan inte förren efter sex, marknade öppnade redan fem.

Var jätteroligt att träffa Elisabeth, min gamla lärare från floristutbildningen. Kan inte förstå att det är tre och ett halvt år sen jag gick ut gymnasiet. Men jag har i alla fall utnyttjat mina år och tid väl. Hunnit med att prova på yrket i åtminstone tre länder. Bättre ska det bli!


Middag med chefen

Jobb jobb jobb. Men lite ledig tid också. Nu ikväll har jag ätit middag med Ulrika. Vi hamnade på nygjorda fina Nivå. Halvnöjda med maten, men mycket trevligt iniativ av oss båda. Efteråt gick vi till The Home Company där de hade VIP-kväll. Lite julklappstips och kakbuffe.

Det är så skönt att vara hemma på många vis. Känner verkligen att jag är glad och kan koppla av. Men jag saknar ju såklart min andra halva... Men jag passar ändå på att göra något varje kväll, bara vanliga saker som ändå inte tillhört vardagen de senaste 7 månaderna då jag bott i London.

På söndag är det Lucia. Oj vad tiden går. Idag har jag gjort 24 tärndiadem för de små lussarna. Lär väl komma in ett antal till. Kul med lite pyssel.



Det här tycker jag var en snygg och bra ide.


Fina fina Marimekko mönster. Vill ha!


Julklappsinslagning

Ikväll har jag slagit in mina julklappar. Både pappa och jag satt på golvet och pysslade. Så nu är jag färdig med julklapparna, resten kommer med James den 23:e. Allt fick inte plats i min redan fulla resväska... Såhär fina blev de :)


GOD JUL!


HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Vi har en älg i trädgården! Den är jättestort, fast ändå bara en kalv. Tycker nog det är smaskigt med alla päron som trillat ner på marken. Denna kompis har vi haft besök av både morgon och kväll de senaste dagarna. Visst blir man rädd när man stöter på en sån bjässe utan förvarning! Rädd är den minsann inte heller... Måste gå eller cykla mot den innan den lunkar iväg.




Julmarknad

Idag har jag träffat Anna och varit på julmarknad i Bubbetorp. Vilket skit... Inte mycket att ha, men mysigt att umgås i alla fall. En grillad korv med bröd i kylan fick det bli. Har även fått se hennes nya hus hon och killen flyttat till. Kanske lite öde att bo i Fridlevstad, men så mysigt! Många vuxenpoäng till Anna där!

Vill verkligen hinna med att träffa så många vänner som möjligt nu när jag är hemma! Så hör gärna av er om ni har tid över! :) Jag jobbar dock måndag till lördag, alltså ledig lördag kväll och hela söndagen.

SURPRISE!

Nu är jag hemma i Sverige och Karlskrona igen! Kommer att stanna fram tills den 27:e då jag och James åker tillbaks tillsammans för att fira nyåri London. James kommer över till Sverige på min födelsedag och stannar för att fira jul med min galna familj och släkt. Ska bli så himla roligt! Själv jobbar jag på Lindohfs nu var dag fram tills dess. Har saknat det så! Känns bra att vara tillbaks för en kort men intensiv visit. Känns lite som semester fastän jag jobbar. Är inte alls samma tempo och stress som i London. Så himla härligt att kunna koppla av och göra ingenting utan.

Så nu bor jag för tillfället på bäddsoffan hemma hos mamma och pappa på Aspö. Tänk att man till och med kan tycka att det är skönt att åka Aspöfärjan. Ingen stress, inga stopp, inga byten. Den bara vaggar sakta fram och när den stannar är man framme. Inga stressade människor som ska av och på. Och bara 25 minuter! Så jimla skönt! :)

Shopping i Westfield, dag 4

På måndagen åkte vi till Westfield där min blomsteraffär ligger. Westifield är Europas störtsta shoppingcenter!! Vi spenderade nästan 8 timmar där, men hann ändå inte med att titta i alla affärer vi hade velat... Så vi måste helt enkelt åka dit igen. På kvällen åkte vi hem till James och tittade på film. Dagen därpå körde James Malyn till flyget som gick vid 12.


Tunnelbanan.

Det finns många fina butiker i Westfield.

Shoppa kan man minsann göra :)

Så himla fint med julbelysningen i centret.

Här har vi oss framför tomtens önske palats.

Naturgodis och Snog, mums!

Provade varsin SNOG, frusen toghurt med bär ocg nötter, himla gott!

Påväg hem efter en lång och kostsam dag på Westfield.


Tack för en underbar helg Malyn! Har varit jätteskoj! Har verkligen saknat dej. Du är min no 1 för alltid :)


Spitafield market och hemmakväll, dag 3

På söndagen hade vi lite sovmorgon efter gårkvällens konsert. Vi begav oss ner mot Liverpool Street för att gå på lite olika marknader i området.


Kakor och bakverk i massor :) MUMS!

På Spitafield Market trivdes vi bra.

Mat och godis.

Här köpte vi god och faktiskt nyttig lunch.

Fika paus, crepes och te.

Vår goda lunch, Malyn provar ull jacka och sen en regn bild från London.

Underbara Dr Martens.

Påväg tillbaks genom ett regningt London.

En snabbis på Oxford Street.

Fina lampor i storstan.

Så mysigt att bara promenera omkring under julbelysningen.


Camden & Lily Allen, dag nr 2

Vår andra dag tillsammans i London spenderades på de olika marknaderna i Camden. På kvällen gick vi på konsert, Lily Allen. Hon var helt fantastisk! Ännu en underbar dag :)


Camden Stables Market. En jättestor marknad i de gamla stallen från 1800 talet.

Malyn gillade vintage affärerna :)

Små söta cup-cakes.

Gamla Converse skor i en second hand affär.

Till lunch blev det kinesiskt, därefter belgisk våffla till efterrätt. För Malyns del även varm banan med smält chocklad.

Muuuums!

Fina mysiga galna Camden Town!

Belgisk våffla, inte dumt det.

Dr Martens finns det gott om i Camden.

Så var det dags att bege sig ner mot Brixton för konsert. Malyn inviger nya skorna!

Bra förband :)

Fina Malyn och jag :)

Lily Allen i sin första klädsel.

Andra klädbytet.


Outfit nr 3.


Nöjda och glada efter en fantastisk konsert!


Malyn på besök, dag 1

Förra veckan hade jag min kära och bästa vän Malyn på besök här i London. Vi hade en helt underbar helg med massa trevligheter. Önskar den varade längre. Konstigt vad tiden springer iväg. Här kommer lite bilder från vår första dag då vi gick på sightseeing tur i London. Vi avslutade promenaden med lite shopping på Top Shop, Regent Street. Kvällen och dagen avslutades med god middag på indisk restaurang i Camden.


Matar fåglarna i Hyde Park.

En av minnesplatserna vid Wellinton Arch.

Med sol i ögonen.

Vid Buckinghamn Palace.

Turist i London.

Big Ben, Houses of Parliaments och London Eye.

Matar ekorrarna i St James Park.

Frusna duvor i parken, Malyn vid Westminster Abbey och två turister i telefonkiosken.

Porträtt av drottningen på National Portrait Gallery.

Twiggy utställningen på museet.

Picadilly Circus by night.

Bra shopping på Carnaby Street. Vi älskar Converse!


Hungriga men glada på väg mot Camden för en sen middag.

Fina och uppklädda i dagens shopping på indisk restaurang.

God indisk middag :)


RSS 2.0