Jul igen



Äntligen!

Här sitter jag och vet inte vad jag ska hitta på. Snart kommer Malyn. Äntligen är det dags! Flyget landar 22.10 på Stanstead flygplats, så vid 21 tar jag National Express bussen för att möta upp min kära vän. Hon stannar tills på tisdag, så nu har vi flera dagar att hitta på roliga saker på! Har längtat så mycket.

Idag har jag varit ledig. Har handlat lite, fixat med en julklapp, städat mitt rum och egentligen inte så mycket mer... Skönt.


Julstök

Nu har jag suttit och slagt in julklappar :) Känner mej så himla duktig! Fina är de också :) Har bara några stycken kvar att inhandla. Och en speciell som måste tillverkas för hand. Nyfikna va?!

Är det för tidigt att säga god jul? Hm, jag vet inte. Det spelas ju julmusik överallt och julbelysningen har vatt tänd i en månad, så det tycker jag nog man kan.

GOD JUL på er! :) Woho, tror jag var först! Haha!

Helg?

Eftersom mitt schema som sagt blivit ändrat, så jobbar jag även denna lördagen... Inte precis så att man ropar hej vad roligt för ett skift från 12 till 21... På en lördag! Vad är det här för ett land egentligen... Phuu... Hur som helst, man har väl inte så mycket val.

Jag hade en ledig dag i torsdags. Jag åkte upp til James på onsdagskvällen och stannade över där. På torsdagen gick jag upp samtidigt som James  då han skulle till jobbet vid 9. Jag åkte på shoppingrunda tillsammans med Stuart, James flatmate. Jag hade tänkt inhalnda ett gäng julklappar, men blev bara en. Fick vara smakråd åt Stuart istället. Han shoppade loss ordentligen. Brukar väl va så när man inte ska köpa något, då kan man minsann handla, men när man väl ska, då blir det inget gjort...

Efter min shoppingrunda gick jag för en promenad i Ampthill Park. Promenerade runt på kullarna och tittade ut över landskapet. Det var ganska blåsigt, men skönt att vara ute lite. Man ser ju tyvärr inte så mycket av naturen i London. Befinner mig antingen i underjorden eller i köpcentret. Tog lite bilder när jag var ute i friheten. Jag älskar min kamera, men det vet ni nog redan :)

Duktig som jag är så fixade jag middag tills James kom hem från jobbet. Fick bli hemlagade biffar av nöt med röd paprika, gullök, vitlök och champinjoner inuti. Till dessa blev det egna klyftpotatis, blomkål och broccoli, hemlagad brunsås och sallad :) Jag lyckas alltid laga mat åt ett helt fotbollslag! Blev över till oss alla tre för en lunchbox till dagen därpå.

Jag lämnade jobbet med huvudvärk på onsdagskvällen, vaknade med huvudvärk på torsdags morgonen, tog en tablett mitt på dan men hade fortfarande huvudvärk. Tog ytterligare en tablett senare på dagen, men ingen skillnad. På kvällen hade jag så ont i ryggen, nacken och huvudet så jag tvungen att ligga ner... Sov en timme medan James spelade fotboll. Kände mig inte alls bra. Men när jag gick upp idag på morgonen var allt som vanligt. James gav mig lite masage igårkväll, det kanske hjälpte? Knakade gjorde det i alla fall...






Tänt var det här!

I Torsdags var Mariah Carey i Westfield Shoppingcenter för att presentera sitt nya album och perfym, samt för att tända all julbelysning. Centret var smockat med folk under kvällen! Folk var som galna, värre än en fotbollsmatch!

I vilket fall så tog jag emot orden för blommorna :) Stor inkomst för butiken även denna gång, £250. Jag utförde den största delen av ordern, vilket var en stor rund bukett med bara vita och ljusrosa rosor för £160. Blommorna skulle stå på borden där Mariah senare skulle skriva autografer. Woho, snart är jag kändis! Haha. Nej men man får göra mycket för kändisarna här i London. Jag skickar blommor till folk på BBC i stort sett varje dag. Inte för att jag har så stor koll på alla namn, men de andra på jobbet håller koll.

Så nu är juleljusen tända även i Westfield shoppingcenter. Massa fina lampor :) Det är det bästa med julen! Så mysigt med mörker och små ljus och lampor. Jag ska ta några bilder från centret och lägga upp. Här är i alla fall ett par på "buketten till Mariah".




Håll i hatten

Nu blåser det storm, kan tror att fönstrena ska blåsa in!



1 år

Kan ni tänka er, idag är det ett helt år sen jag och James officielt blev ett par :) Den 8 november förra året kom han för att hälsa på mig i Sverige. Oj vad tiden går snabbt. Vi har varit tillsammans i ett år och jag har bott i London i nästan 7 månader. Galet!


Köpenhamn 08.11.08

Helgen som gick

Ännu en helg är förbi. Denna gick fortare än nånsin. Kanske för att jag jobbade fredag lördag söndag.

På lördagen kom James ner till London för att spendera kvällen tillsammans med mig. Jag slutade vid 5, tog tunnelbanan hem där James väntade. Vi gjrode oss i ordning för att åka ner till Camden där vi åt jättegod pizza på en italiensk restaurang, och sen gick på bio. Vi såg 2012 som tydligen ska vara årets bästa film, men inte enligt mig. Jag ville verligen se filmen, förväntade mig något riktigt bra, men blev riktigt besviken... Hela filmen var överdriven och overkligen. Inte alls så att man tror på det viktiga budskap som filmen egentligen går ut på. Dessutom var den mer än 2 timmar lång! Jag fick sprattla med benen och vrida på huvet hela sista timmen för att inte somna!

På söndagen fick jag skjuts till jobbet. Jobbade 12-18, hade 3 kunder på hela dagen. Inte så värst spännande med andra ord. Men jag höll mig igång med arbetsuppgifter. Blev en riktigt storstädning av butiken, men hann ändå inte med allt jag hade velat göra. Tror ändå att jag gjorde mer än de andra vanligtvis gör på en söndag.

När jag slutade kom James och hämtade upp mig. Han spenderade dagen i Camden, köpte julklappar åt familjen. Det tog oss en hel evighet att kommas tillbaks till mitt i rusningstid... London är en galen stad, den sover aldrig. Här är det stress 24/7. När vi äntligen kom fram gick vi och handlade lite god mat att tillaga för kvällen. Det blev kyckling pasta med pesto, champinjoner, lök och paprika. Jättegott! Och så lite glass till efterrätt såklart :)

Idag är det måndag. Jag jobbade 9-18.30. Efter jobbet gick jag mig en runda i köpcentret för att spana på julklappasr. Inhandlade två stycken till James :) Det börjar bli några stycken nu.

Imorgon börjar jag vid 12, slutar 21... Sent skift. Jag är ledig torsdag och söndag denna veckan.

Julklappar :)

Känner mig duktig som satt igång med julhandlingen. Än så länge har det blivit en till lille Johan, en till James, en till Mamma, en till Mamma och Pappa tillsammans och en till James föräldrar. Bra va?!



Den här veckan har jag varit ledig tisdag och torsdag. Skönt att vara ledig mitt i veckan, men mindre roligt att behöva jobba helgen... Chefen har ändrat våra scheman så att ingen har två dagars ledigt på raken. Hon tycker att vi är för trött om vi har två dagars ledigt. Hm, väldigt undereligt tycker jag. Tror nog att jag kommer att vara tröttare efter 6 dagars jobb istället för fem i taget. Och dessutom är man ju helt förvirrad när man är ledig en, jobbar en, är ledig en till och sen jobbar i följd. Allt går ju på tvären... Aja, vi får väl se...


Martina

Idag är det min dag, idag är det Martina dagen i den svenska almenackan. Tack för gratulationerna och tankarna!

Julstämning på Londons gator

Julen närmar sig. Här i London har man kunnat köpa chokladtomtar sedan i augusti. Nu är varenda butik och gata pyntad med girlanger och massor med små lampor. Det är jättefint att bara promenera runt och titta på alla lampor som smyckar gator och skyltfönster. Idag har jag varit ledig, så tänkte jag skulle ta mig en tripp in till stan och hugga tag i julstämningen.


En stor ren utanför Covent Garden.

Covent Gardens marknad.


Oxford Street.

John Lewis, Oxford Street.

Jag utanför House of Fraser, Oxford Street.

Debenhamns, Oxford Street.

Regents Street.

Crazy julpyntning på Carnaby Street.


Jag på Carnaby Street.


Bonfire Night

I torsdags, den 5:e November firades Bonfire Night runtom i England. Jag och James var och tittade på fyrverkerierna i Milton Keynes på söndagen.






Guy Fawkes Night is an annual celebration on the evening of 5 November. It marks the downfall of the Gunpowder Plot of 5 November 1605, in which a number of Catholic conspirators, including Guy Fawkes, attempted to destroy the Houses of Parliament, in London, United Kingdom.


Jobb bilder


Begravningskrans i engelsk stil, gjord i oasis stickmassa.

Snitt arrangemang och bukett på svenskt vis :) Chefen tyckte det var mycket intressant och många kunder har berömt mina arbeten. Inget man ser till vardags i London.

Höstkrans av hortensia och nypon gjord i oasis stickmassa.

Camden Market

Medans Pappa, Johan och Krister kollade när James spelade fotboll på lördagen tog jag med Mamma till Camden. Vi gick och gick. Finns så himla mycket att titta på. Jättepopulär marknad här i London.

Här kommer lite bilder från vår lilla utflykt.



Bild på alla munkar till min kära bror. Nu ångrar du att du inte följde med!

Mamma fifflar med kameran :)

Här ser ni lite av kanalen i Camden. Folk bor faktiskt på båtarna! Häftigt va?


En katt i en telefonbox, buffestället där vi åt middag kvällen innan och sist men inte minst, mamma på Oxford Street tillsammans med en julgran :)

Och jag hittade en PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖS!!!


Familjen på besök :)

Den efterlängtade helgen med familjen på besök är nu över och förbi. Hade en jättetrevlig mysig lång weekend. Tack för att ni alla kom hit och hälsade på mig. Jag hoppas att även ni hade några bra dagar här i England.

Här kommer lite bilder från vår seightseeing tur på fredagen.


Påväg mot äventyr i storstan :)

Vi hoppar och är glada vid Marble Arch

Westminster Abbey i mitten.

Höst i Hyde Park.

Vaktavlösning vid Backingham Palace.


Lille Johan är nöjd med sevärdheterna i London.

Jag vid S:t James Park

Houses of Parliament och London Eye.

Här står vi framför Big Ben.

James och Pappa utanför Westminster Abbey.

Johan vid Picadilly Circus.

Jag framför Tower Bridge.

Byggnader längs med Thames, Tower of London i mitten.


RSS 2.0