BBQ

Första grillkvällen är avklarad. Igår var vi bjudna på grillmiddag hos James föräldrar. De hade även bjudit upp kusinerna med föräldrar, så vi var 13 stycken totalt. Samma skara som i Florida, plus två flickvänner till.

Maten smakade bra och vi alla blev som vanligt proppmätta. Till efterrätt bjöds det så klart på jordgubbar och glass. Mums! Första riktigta jordgubbarna för i år :) (Om man inte räknar med dem som fanns i fruktsalladen i Florida)

Mycket vår!



Tillbaks i England

Då var de där två semesterveckorna i Florida över och jag är tillbaks på Engelsk mark igen. Vi lämnade Orlando, Florida, med ett försenat flyg strax innan tio på kvällen (amerikansk tid) och landade på Gatwick flygplats vid tio tiden på morgonen (engelsk tid.) Vi hade tur som inte drabbades mer av förseningar och inställda flyg på grund av vulkanutbrottet på Island. Många turister blev fast under utbrottsveckan och fick nya hembiljetter först 10 dar senare. Många fick alltså både längre och dyrare semester än planerat.

Vi har haft det bra i Florida. Det har varit varmt och skönt mest hela tiden. Första veckan fick vi några skvättar regn var dag, medan andra veckan gav oss gassande sol.

Varje dag har varit intensiv med mycket att hinna med. Det har inte blivit några sovmornar, istället tvärt om. Vi har spenderat dagarna i olika nöjesparker och schemat har varit fullspeckat.

Ibland har det varit jobbigt att vara så många, då alla har sina egna viljor och det blir svårt att ta ett beslut.

Nu är jag tillbaks i England i några dagar innan jag beger mig hem mot Sverige igen. Här är det nästan sommar. Temperaturen ligger på omkring 14-20 grader om dagarna och det är grönt överallt. Igår la jag mig till och med i parken föra att fånga lite sol och underhålla brännan. Men man hinner väl bli vit igen innan sommarn hinner komma till Sverige?

Jag kommer hem till Sverige på tisdag nästa vecka och stannar till och med september för att jobba och spara pengar. Så i år blir det en svensk sommar igen. Jag hoppas på mycket sol, bad, grillningar, goda vänner och mycket skratt.

Vi ses snart!

Busch Gardens


Animal Kingdom



GRATTIS PAPPA!

Grattis Pappa på födelsedagen! Hoppas du haft en bra dag :)

Discovery Cove


Universal Studios

Idag har vi varit på Universal Studios och fått en inblick i hur man skapar film.


Sea World

Igår spenderade vi dagen på Sea World. Vi såg olika shower bland annat späckhuggare och sjöljeon.


Blizzard Beach


Magic Kingdom


Epcot

Igår spenderade vi dagen i Epcot, en av Orlandos alla nöjesparker. Det blev en lång dag full med aktiviteter. Vi var uppe och redo att åka strax efter åtta på morgonen och kom hem vid halv elva tiden... Nu är vi uppe igen, redo att åka till Magic Kingdom :)



Hej från Florida!


FLORIDA

Färdigpackad inför avresan mot Florida imorgon. Vi beger oss av mot Gatwick flygplats klockan 5 på morgonen för att vara där i tid innan incheckning. Flyget avgår någon gång strax innan elva på förmiddagen. Vi kommer fram till Florida på eftermiddagen deras tid, så vi ska nog hinna med ett dopp i polen innan kvällen :)

Ha det bra! Nu drar vi på semester!

Grill och nyklippt gräs

Visst är det väl vår när man känner doften av grillkol och nyklippt gräs? Idag har det varit ännu en fantastisk dag. Varmt och skönt, sol nästan hela dagen. Jag började med en löprunda på morgonen innan James vaknat. Hela förmiddagen gick åt till att packa min väska inför Florida-resan som bär av imorgon. James spelade fotboll på eftermiddagen, så jag passade på att ta mig en härlig promenad i det fina vädret. Hur skönt som helst.


Från vinter till sommar!

Idag har det varit riktig sommarvärme här i England. Redan när jag gick upp imorse sken solen. Jag gav mig ut på min löprunda i vanlig ordning och njöt av varje sekund. Sån härlig känsla att ha solen i ögonen och känna riktigt hur den värmer. Här behövs inga vantar eller tjocka kläder, för här är det faktiskt vår på riktigt, nästan sommar faktiskt!

Vid halv tolvtiden promenerade jag över till Flitwick för att möta upp Debra, James mamma. Vi åkte över till Milton Keynes för att göra de sista inköpen innan Floridaresan. Min plan var att köpa ett par sandaler eftersom jag inte hittade ett enda par som passade hemma i Sverige. Shoppingturen slutade med att jag köpte 3 par skor... Men jag tror faktiskt att de kommer komma till väl använding. Ett sportigt bekvämt par (NIKE), ett par silvriga flipflops med blommor på remmarna och ett par bruna med remmar och snören. ÄNTLIGEN har jag investerat i sandaler!!! Jag passade även på att köpa något att minnas för en del av pengarna jag fick i påskpresent. Eftersom jag fått ett så fint Pandora armband av Ulrika, så köpte jag en ny berlock att sätta på. Jag tycker jättemycket om armbandet och hoppas att det snabbt kommer fyllas på :)

Efter shoppingturen blev det en sen lunch. Därefter somnade jag på soffan i nästan en timme, men oj så skönt! Efter att ha sovit tog jag mig i kragen och gick ut i det fina vädret. Jag tog mig en härlig promenad genom Ampthill Park. Passade även på att ta lite fina bilder, såklart.

Solen skiner fortfarande och det har varit varmt hela dagen. En riktig sommardag faktiskt. Kan inte förstå att jag häromdagen gick iklädd vinterjacka, vantar och mössa. I lördags morse var det -2 när jag gick till jobbet. Idag har det varit shorts och linne väder. Men nej, jag hade mer kläder än så på mig. Jag hade inte riktigt fattat hur varmt det var ute idag. På vädret stod det +15, men i solen har det definitivt varit över 20! Vilken underbar dag!





Vår i England









Tillbaks i England

Nu är jag tillbaks i det regniga landet England igen. Jag vaknade såklart med tuppen och gav mig ut på en härlig löprunda i min älskade Amphill Park. Jag tyckte ändå att jag fick ganska mycket sovmorgon med tanke på att klockan var 8 svensk tid. Men i det här landet är folk inte så morgonpigga, särskillt inte eftersom klockan inte var mer än 7 här. Jag hade parken och stigarna så gott som för mig själv. Mötte några enstaka trötta hundrastare.

När jag kom tillbaks hem låg James fortfarnade och sov... Vilken latmask. Han var ju den som skulle till jobbet, inte jag. Tillslut fick jag upp honom, då hade jag redan hunnit med att springa, äta frukost, duscha och sitta vid datorn. 

Eftersom det är så tråkigt väder ute så har jag passat på att packa ur mina väskor. Hade tänkt ge mig ut på en långpromenad idag, men känns inte så kul när det småregnar hela tiden. Fast jag tror jag struntar i det, här är ju så varmt och skönt. Verkligen vår! Allt grönskar utanför fönstret. Under min springtur hann jag med att suga in de härliga dofterna av vår. Här blommor påskliljorna och träden har precis öppnat upp sina knoppar så det sticker ut små ljusgröna blad. 

Röd måndag

Sista dagen i Sverige har spenderats på Aspö. Imorgon åker jag än en gång mot England. Denna gång även mot Florida. För på söndag bär det av mot värmen, på söndag landar vi i Florida för att stanna och njuta i två veckor. Oj vad jag längtar!

Större delen av dagen har gått åt till att packa väskan och rensa ut den gamla datorn. Jag har även hunnit med två promenader, slingning, hälsat på och sagt hejdå till mormor+morfar och farmor+farfar.

Nu sitter jag här i protest mot att väskan väger för mycket... Kan inte förstå hur jag alltid får övervikt i bagaget...

Imorgon bär det alltså av. Jag lämnar Aspö med 10 färjan för att sedan ta en liten tripp upp till Ulrika och säga hejdå. Tåget går 11.38 och är framme i Köpenhamn lite efter tre då det är dags för incheckning på flygplatsen. Planet lyfter strax efter fem och landar på Stanstead precis innan sju svensk tid (sex engelsk tid). På flygplatsen blir jag hämtad av James som kommer och hämtar mig direkt efter jobbet. Vi lär vara hemma igen nångång efter halv åtta engelsk tid. Vid åtta vi bjudna på middag hos James föräldrar. Ska bli roligt att träffa alla igen.

Godnatt och hejdå!


Annandag påsk, middag hos Ulrika & Stefan

Igår var jag bjuden på middag hos Ulrika och Stefan. Jag åkte in redan klockan ett för att bli upphämtad vid färjan halv två. Hemma hos Ulrika var det som alltid mysigt och fint dukat. Varje år bjuder Ulrika in sina systrar med familjer för gemensam middag under påsken. Det är dock aldrig påskmiddag, utan alltid något annat lite mer extra. Denna gång fick jag slinka med på ett hörn som en extra syster.

Vid två började vi med fika. Det blev en stor härlig chokladtårta med färska hallon på. Jag lovar att den smakade helt ljuvligt! Dock väldigt mättande. Efter fikat och kaffet slog vi oss ner i sofforna för att spela lite kort. Till en början var det bara Ulrikas storasyster med familj och mormor som kommit, men senare under kvällen skulle även lillasyster med familj, samt mamma och pappa komma.

Strax efter sex var det dags för middag. Det blev förrätt, grillat till huvudrätt och hemgjord tryffel till efterrätt. Allt var som alltid mycket gott. Både Ulrika och Stefan är helt fantastiska i köket, vilka kockar! Mätt och belåten gick jag ut en stund för att hoppa på studsmattan med alla barnen. Det märks att man inte är 15 längre!


Påskafton

I lördags var det påskafton. Jag började dagen med jobb fram till klockan två. Jag kom hem vid fyra och vid fem kom gästerna för årets påskmiddag. Det blev som vanligt i vår familj, mycket mat. Vid nio åkte jag in till stan för att träffa Emma och senare på kvällen gå ut. Vi lyssnade på gamla låtar och drack vin, väldigt trevligt. Vid halv tolv tiden på kvällen begav vi oss upp på stan och in till Harrys/Sliver. Vi båda var helnöjda med kvällen som bestod av galet mycket dans och många glada skratt :) Tack för det! Skönt att komma i säng vid fyra...



Långfredagen, så undebart!

Idag har jag haft en helt fantastisk dag! Känner mig hur nöjd som helst. Har verkligen njutit av det fina vädret och ledigheten.

Jag unnade mig en liten sovmorgon till halv åtta och begav mig efter långfrukost in till stan vid 10. Blev hämtad av Hanna och barnen för att åka hem till dem i Spandelstorp där jag spenderat dagen. Vi har lekt i lekparken, ritat med kritor på vägen, blåst bubblor, ätit våfflor och tittat på de fina blommorna i skogen. Vädret har ju varit helt underbart idag, så himla skönt!

Jag åkte hem till ön med halv fyra färjan och har under eftermiddagen varit ute och gått en härlig promenad i solskenet och grillat de första korvarna på grillen. Vilken vårdag! Jag är så nöjd.

Gick runt med ett leende på läpparna när jag promenerade och lyssnade till havet och fågelkvitter. Till och med lukten av sur tång nere vid havet gjorde mig glad. Jag älskar våren! Det är så himla mysigt när allt plöttsligt vaknar till liv efter den långa kalla och snöiga vintern. Nu är det vår på riktigt.





Modemässa 27-280310


GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!


Modevisning på Residenset 250310

Förra veckan var det som sagt modevecka i Karlskrona. Vi som blomsterhandel ställde upp med blommor för de olika visningarna. På onsdagskvällen var det modevisning i stadens och länets residens. Såhär såg våra arrangemang ut i de olika salarna:




Modellerna gick genom de olika rummen och visade upp kläder från de lite exclusivare butikerna i stan. Jättemysig stämning med visning på lite närmre avstånd. Jag tror att alla tyckte idén var mycket god. Vi hoppas att det kommer fler tillfällen att få pryda reseidenset med våra vackra blommor.


RSS 2.0