MALMÖ

Just nu är jag i Malmö. Nu blir det lite shopping, ikväll fest för att fira mosterns födelsedag :)

Härlig tisdags morgon

Såhär fint såg det ut när begav mig till jobbet imorse. Idag fick det bli kängor på. Hade kommit ganska mycket under natten, så det var bara att plumsa på morgonen. På vägen var det dock nerkört utav bilarna, men väldigt halt. 



Vilken tur att jag han föreviga dessa vackra morgonvyer, för under dagen har det töat och allt ser mest tråkigt ut igen. Nu är det dock minus igen och allt blött har frusit till is. Jag kände mig verkligen som Bambi på hal is när jag promenerade hem från jobbet på kvällen.


M & P

Här har vi dem, mamman och pappan :)
 

Promenix med Emma

Idag har det blivit många steg. Har spenderat större delen ute i snön. Strax efter lunch mötte jag upp Emma som också var ute på Aspö idag. Vi tog på och lekkläderna och begav oss ut på promenad. Vi gick först ner till badplatsen på Hornudden där vi möttes av snö i drivor och stora berg av krossade isflak. Har aldrig sett något liknande, verkligen imponerande!




Vi fortsatte längs med havet förbi gamla kyrkogården fram till kastellet. Det är så himla fint med all snö! Vi tog en massa fina och roliga bilder. Vi gick vidare upp mot skolan och därefter in på barackvägen och förbi Gläntan. Det blev en riktigt promenad av det hela. Måste säga att jag haft en riktigt bra dag. Skönt att vara ute och känna att man är ledig. Verkligen avkopplande.







Har även varit ute och gått en runda nu ikväll. Tog varvet runt ön medan äppelpajen stod på värmning i ugnen. Det är verkligen glashalt på vägarna nu efter tö och kyla. Nu är det te och paj framför OS och skidskytte i soffan :) 


Söndag morgon

Idag började dagen med en liten promenad. Gick ner till färjan och tillbaks igen. Det snöade litegrann hela vägen. Nu ligger temperaturen på minus igen, bara en halv grad, men tillräckligt för att allt slask från gårdagens tö frusit till is. Snöflingorna var som små stjärnkristaller när de landade på mig. Jättefina!

När jag kom tillbaks hem hade mamma börjat med scones. Mums vad gott! Så det blev en rejäl frukost, men det ska det väl va på en söndag?!

Middag hos Farmor & Farfar

Igår var jag och familjen uppbjudna på middag hos farmor och farfar vid klockan hem. Jag kom hem med fyrafärjan efter jobbet, så bara hem och byta om innan det var dags att ge sig av igen. Hos farmor o farfar bjöds det på välkomstdrink med snacks, förrätt, huvudrätt och slutligen tårta med kaffe eller te. Även farfars bror Arne och hans fru Ann-Christine var bjudna till middagen. Det var en trevlig kväll med mycket god mat. TACK så mycket!


Snöstorm?

Igår gick den lilla färjan sönder på eftermiddagen, så extraturerna idag har varit inställda. Jag fick därmed bege mig till jobbet med sju färjan istället för halv åtta. Inte många som var ute och promenerade vid 6.30 en dag som denna... Färjan var dock full med folk.

Nu ikväll har det lovats mer snö. Kan tydligen komma upp till 30 centimeter under natten. Det började yra nångång vid femtiden då jag fortfarande var på jobbet. Snön la sig snabbt och har nu täckt allt i sin väg. Pappa kom och hämtade mig vid färjan efter jobbet. Att kliva av färjan var som att gå in i ett moln av yrande iskristaller. Kändes som nålar i ansiktet. Jag antar det kommer hålla på ett tag till, hoppas de plogar ordentligt tills imon morgon.


Hockey, KHK-Mörrum

Igårkväll var jag och pappa på hockey. Jag blev upphämtad efter jobbet och vi åkte direkt ut till arenan för att se på matchen som började vid sju. Jag tror det var en viktigt match, tur att vi vann. Mycket slagsmål matchen igenom. Mörrum var ett riktig bråklag som förlorade på utvisningar. Matchen var inte jättespännande då den egentligen redan avgjordes efter hälften. Resultatet slutade i vilket fall 6-2 till oss, så grattis KHK.  


Fettisdagen

Då var det dags för semlor igen! Idag fick vi stora fina semlor från Ellinor på Systrarna Lindqvists. Så himla gott med hembakta bullar och egengjord mandelmassa. Ska det va så ska det va på riktigt som hon säger. TACK för det!



För övrigt så har det varit en lugn dag på jobbet, åt minstone vad det gäller på kundsidan. Jag och Ulrika har istället haft tid med annat, såsom att sortera gamla tidningar och böcker. Vi har även byggt ihop ett nytt skrivbord och bytt ut det gamla. Vi plockade ner allt från hyllorna, sorterade, torkade och dammade. Det blev nästan två fulla sopsäckar med gammalt skräp. Vi satte tillbaks hyllorna igen och började fylla upp med vad vi sparat. Tror vi hann beundra vårat verk i några sekunder innan allt föll ner över skrivbordet och den nya dataskärmen! Oj oj oj... Vad ska man säga?! Det blev mest en massa fnitter. Tur vi inte hade några kunder som kunde se vår röra. Vi vågade knappt titta på golvet efter raset, där låg fullt med papper och pärmar som vi precis innan sorterat så fint... Jaja, bara att börja om från början igen. Denna gången vågade vi bara sätta några få grejer på varje hyllplan, men eftersom vi slängt så mycket så fanns det gott om plats. Tillslut fick vi ordning och reda på det hela, får hoppas allt sitter där det ska imon på morgonen när jag kommer in och öppnar. Håll tummarna!

Vinter på Aspö

Idag har jag varit ledig efter att ha jobbat torsdag, fredag, lördag och söndag. Var inte riktigt inställd på att ha en ledig dag, men det kan väl vara trevligt ibland.

Jag började dagen med en liten promenad innan frukost. Därefter blev det att städa i garderoben och mina lådor som är fulla med saker jag lämnat efter mig. Lite ordning och reda blev det i alla fall. Men oj så mycket kläder jag har! Kläder som jag faktiskt till och med glömt bort att jag hade. Jag skulle nästan kunna öppna en butik och börja sälja mina gamla plagg som inte använts på mycket länge.

På eftermiddagen tog jag med mamma på en promenad. Vi hade tänkt gå längs havet, men det var på tok för mycket snö för att kunna plumsa fram i. Vi gick så nära vi kunde och gick en runda om Kastellet. Jag hade som vanligt med mig kameran och han med att käppa några bilder på turen.

Vi gick inom mormor och morfars för att säga hej då jag ännu inte hunnit med att träffa dem sedan jag kom hem igen. Vi kom precis lagom i tid till att möta dem på vägen utanför huset. Stannade och pratade en stund och gick därefter till affären för att inhandla resterande ingredienser inför middagen.

Nu står mamma vid spisen och jag sitter här. Vilken arbetsfördelning... Känns som lyx att vara hemma!





Isigt värre

Såhär ser det ut i buskarna på gården bakom jobbet. Naturen kan minsann skapa enastående kreationer. Kolla in alla istapparna som bildats av överblivet vatten från stuprännorna. Visst är det fint att se på, men man blir rädd när man tittar upp mot taket där det hänger meterlånga tappar från de frusna stuprännorna.



Hjärtansmiddag

Igårkväll var jag på alla hjärtans middag hos Ulrika. Det bjöds på trerätters, vilket var mycket gott, som alltid. Hon är så himla bra på att laga mat. Lyxar alltid till det med något extra och annorlunda som man kanske inte smakat innan. Den här gången var det faktiskt både hon och Stefan som varit kockar. Får än en gång passa på att säga TACK.




På jobbet var det full fart. Vi hade full fart hela dagen. Tog oss ungefär två timmar att dricka vårt te och kaffe. Kan även tillägga att kallt te inte är någon höjdare...

Efter stängning begav sig Ulrika hem för att förbereda middagen. Jag hoppade i gympaskorna och promenerade ut till Lyckeby där hon bor. Jag passade på att ta lite fina vinterbilder på vägen. Det är klart man måste föreviga det vackra vinterlandskap vi har där ute just nu.




Alla hjärtans dag

... och semmelsöndag!



Även idag har jag varit på jobbet och gjort folk nöjda och glada. Tänk vad mycket pengar folk spenderar på blommor speciellt denna dag. Priserna pressas till max, men ändå köper man blommor till sina nära och kära på alla hjärtans dag. Visst är det roligt, bra försäljning och högt tempo.

Eftersom vi är så snälla och trevliga på Lindohfs, så har vi idag även bjudit våra kära kunder på minisemlor och kaffe. Vädligt uppskattat när de väl vågade sig på att smaka.



Jag har haft en bra dag med gott sällskap, men utan James. Det spelar egentligen ingen roll, det är ju bara en dag på året, precis som alla andra. Vi hade ju trots allt en mysig kväll innan jag åkte hem till Sverige.

Nu ikväll har jag varit och hälsat på Farmor och Farfar. Jag hade med mig några semlor som blivit över från dagen. Vi tittade på OS-invigningen som farfar spelar in på boxen. Häftigt och påkostat. Tänk vad mycket tid de måste ha spenderat för att planera och bygga allt. Imponerande!

Just nu sitter jag och pappa i soffan och tittar på skidskytte, vår favoritgren i vinter-OS.

Tillbaks på jobbet!

Håll igång! Nu är det full fart på jobbet igen. Men visst är det roligt! Jag trivs verkligen så himla bra hos Ulrika på Lindohfs. Känns lite som mitt andra hema. Så kul att vara tillbaka igen och få göra lite nytta :)

Till helgen är det alla hjärtans dag så butiken är full med röda rosor och hjärtan. Men än så länge är det tulpaner vi säljer mest. Får hoppas folk kommer in och köper rosor till helgen så vi får sälja allt fint vi har. Detta året har vi till och med öppet på söndag!!

Ikväll sitter jag och pappa och kollar på tv. Skönt med en lugn kväll. Imorgon ska jag däremot på middag hemma hos Ulrika. Ska bli trevligt. Roligt att kunna träffas och umgås även utanför jobbet.

Kylig kvällspromenad

Ikväll har jag varit ute och gått en runda runt ön. Man får klä på sig ordentligt så man inte blir tagen av vinden och kylan. Jag hade rejäl utrustning och till och med reflexväst. Måste ha sett roligt ut för de som körde förbi mig.

Temperaturen ligger på -4 grader för tillfället. Det känns egentligen inte så värst kallt. Så länge det är torr kyla så är det helt okej, värre är det om det blir fuktigt istället. Då blir man ju som en enda stor isbit.

Vägarna är alldeles vita av tillplattad snö. Så himla fint så länge det får vara vitt och inte är sandigt eller slaskigt. Fast det var riktigt halt på sina ställen. Jag hade mina gympadojjor på mig så det blev lite slirigt emellanåt. Jag tog mig runt hel utan att trilla, sitter nu under filten i soffan och tittar på elden som sprakar i kaminen. Har ätit knäckebröd med kaviar och druckit te, mums! Vissa saker måste man bara ha när man kommer hem, typ knäckebröd :)

Vinter igen

Då var man tillbaks i vintern och kylan igen. Jag som vant mig vid att få höra vårfåglarna sjunga, se knoppar på träden, känna solen värma och se de små vårblommorna poppa upp ur marken. Här syns dock inga tecken på vår... Det är mest bara snö snö och snö. Men visst är det vackert! Jag ska inte klaga, men det är en väldigt stor skillnad att komma från England till Sverige just nu.


Pappa skottar för fullt... Tur han har en liten extrahjälp :)

På resande fot

Äntligen slut på dagens resande... Först en timmes bilfärd för att komma till flygplatsen, därefter en och en halv timmes flygresa, tre och en halv timmes tåg från Köpenhamn till Karlskrona och slutligen en knapp halvtimmes färjetur för att komma hem till ön. Allt på en gång.

Nu sitter jag i alla fall i soffan och gör ingenting. Eller jag sitter och försöker hålla ögonen öppna så gott det går medan jag uppdaterar här. Känner mig dödstrött... Det tar på krafterna att resa, fastän man mest bara sitter still.

Imon är det dags för jobb. Lika bra att sätta igång på en gång. Klockan 8 drar vi igång. Till helgen är det alla hjärtans så det finns gott om arbeten att hålla sig sysselsatt med. Ska bli roligt.


Godnatt!

Nu är vi mätta och nöjda efter både god mad på restaurang och min hemgjorda kladdkaka. Pust och stön... Vi orkar knappt röra oss. Lika bra att sitta i soffan och jäsa en stund innan det är dags för sängen.

 

Packning

Jadu, hur ska det här sluta?



Får bli bekymret efter maten. Nu bär det av mot The Flying Horse för middag!

Phuu...

Nu tar jag mig en paus i packandet...

Idag gick jag upp direkt efter att James gett sig av till jobbet. Jag promenerade över till Flitwick där jag mötte upp Stuart efter hans träning på gymmet. Vi åkte till Tesco där jag handlade ingredienser till den blivande kladdkakan som skulle komma att bakas under dagen. Väl hemma igen blev det en snabblunch, därefter full fart med bakningen.

Jag är ganska enformig och bakar nästan alltid kladdkaka om jag får för mig att baka här i England. Men för att skoja till det lite grann brukar jag prova att blanda i lite andra godsaker i smeten. Idag blev det Twix och valnötter. Ser väldigt gott ut så jag hoppas det smakar! Tänkte bjuda över vännerna på lite fika ikväll och säga hejdå innan jag beger mig hem mot Sverige igen.

Efter bakningen var det bara att sätta igång med packningen... Som ni förmodligen redan vet så är jag urusel på att packa. Jag lyckas alltid få med mig alldeles för mycket. Fast som det ser ut just nu tror jag inte ens att jag kommer att kunna stänga väskan... Tänker inte ens försöka. James har lovat att hjälpa mig att gallra när han kommer hem. Nu ligger allt vikt i små högar på sängen och bara väntar på att få slåss om sin plats i väskan. Förstår inte varför det ska vara så himla svårt att välja vad man ska ha med sig?! Det slutar ju ändå alltid med att jag inte använder hälften av vad jag packat med mig. Jag är helt hopplös! Hade behövt Malins hjälp nu. Kommer ihåg hur impad jag var över hennes lilla packning när hon kom och hälsade på mig i London. Så lite men ändå tillräckligt för att kunna mixa och matcha för att ha olika snygga outfits varje dag. Hjäääääääääälp mig!

Ikväll ska jag och James ut och äta på restaurang. Det är sista kvällen vi kommer att ha tillsammans på ganska länge, så vi får förska göra den till något bra. Hoppas att god mat och kladdkaka är en bra kombo.

Imorgon blir det att gå upp tidigt för att påbörja resan mot Sverige och Karlskrona. Väckarklockan kommer att ställas på 03.00...

Snökaos

Var kom nu detta ifrån? Snön bara vräker ner utannför fönstret. Inte för att det lägger sig på marken, men det snöar så mycket att man ser vitt. Jag som hade tänkt promenera till tågstationen för att åka till Bedford. Jag har ju varken cykel eller bil, så inte så mycket val egentligen. Bara att ta på sig mössan och ge sig ut i snöyran.

Surprise!

På onsdag kommer jag hem till Sverige igen. Det börjar krisa med pengar och jag har tyvärr inte haft den bästa lyckan med jobbletandet. Så nu blir det att komma hem till mamma och pappa för att jobba och spara pengar ett litet tag. Stannar fram till början av april då jag åker med James familj till Florida. Jag kommer dock att fortsätta leta jobb här i krokarna för att förhoppningsvis kunna börja på en tjänst så fort jag kommer tillbaka från semestern. James ska hjälpa mig och hålla utkik i tidningar och liknande medan jag håller span på internet och håller kontakten med blomsterbutikerna jag fått in en fot hos. Hoppas på en bättre start nästa gång. Nu åker jag hem för att samla på mig ett lager med ny energi från människor jag tycker om och som tycker om mig.

Så med detta säger jag:
- Vi ses snart!

FEEL FREE TO COME AND GET ME IN MALMÖ AT 11AM!

Tjejkväll

Igår var jag som sagt ute med Jodie och hennes syster Jade. Vi möttes upp och gjorde oss i ordning hemma hos dem för att sedan ta en taxi till Bedford där vi mötte upp ytterligare två tjejer. Det blev en kväll full av dans och skratt. Man behöver tjejkvällar ibland, speciellt när man bor med två killar som beter sig som om jag var en av dem.


Avatar 3D

Igårkväll fick vi äntligen se filmen Avatar på bio. Ni minns väl förra helgen då vi fick åka hem igen för att det var utsålt. Denna gången bokade vi biljetterna i förväg för att vara säkra på att få platser.

Filmen var jättebra! Alla jag har hört som sett den har gett positiv kritik, och ja, den var faktiskt helt fantastisk! Verkligen värd att se på bio! Så om ni inte sett den redan, sätt fart och gå och se den på bio!

Lördag

Känns inte som att det är speciellt stor skillnad på vardag och helg längre. Inget att se fram emot liksom.

Idag har jag inte gjort alltför mycket. Tog mig en promenad när James gav sig iväg för att möta upp fotbollslaget inför match. Halvfrusen efter första promenaden tvingade jag mig själv att promenera över till Flitwick för att titta på de sista minutrarna av matchen. Hann i alla fall se 3 mål på 20 minuter, inte så illa. Resultatet slutade 4-1 till James lag. Givetvis missade jag det första målet som gjordes av James. Typiskt... Men jag tog mig i alla fall dit!

Nu sitter jag och värmer mig med en kopp te. Har inte precis varit något vårväder idag... Känns som att vintern plöttsligt kom tillbaka. Tänk vilken skillnad lite sol kan göra. Idag har det varit mulet hela dagen och kännts riktigt ruggigt.

Ikväll ska James träffa killarna, dricka öl och spela tv-spel. Så jag ska träffa Jodie och hennes syster. Jodie är en av James kompisars flickvän. Jättesnällt av henne att bjuda in mig på tjejkväll. Hennes föräldrar är borta så vi får huset för oss själva. Jag ska till och med sova. Blir tjejkväll på riktigt liksom :)

Houghton House

Idag hoppade jag i promenadskorna för att bege mig ut på en långpromenad till en ruin som ligger en bit härifrån. Solen sken och fåglarna kvittrade, vilken känsla! Hade jag inte vetat att det bara är början av februari så hade jag lätt kunnat tro att det var en vårdag. Solen värmde sådär skönt och vinden var nästan helt borta. Fåglarna kvittrade ikapp och lyckades ganska bra med att överrösta bilarna.










Såhär ser det ut vid ruinen. Inte jätteimponerande, men ändå. Det fina vädret gjorde mig glad i vilket fall.


Jobb updates

Igår var jag åter igen och besökte min favoritbutik i Bedford. Denna gången var chefen inne och jag fick presentera mig och min portfolio. Hon hade redan sett mitt CV då de andra tjejerna pratat gott om mig. Jag visste redan att de nyligen anställt någon, men ville ändå visa att jag är intresserad. Alla jag träffar i butiken än så länge har varit jättetrevliga och välkomnande. De var imponerad av både mitt CV och Portfolio. Eftersom det inte finns någon ledig tjänst för tillfället kom vi överrens om att hon ringer mig som nummer 1 när något dyker upp. Det är en mysig butik med lite gammeldags känsla. Floristerna är supertrevliga och hela butiken känns trivsam. Jag tror jag skulle passa perfekt i den butiken. Chefen sa det samma, hon hade gärna sett mig arbeta i hennes butik. vilken otur att jag var ett par veckor för sen med att lämna in mitt CV! Jag är så arg på mig själv över detta... Fast det är väl klart, man ska ju tydligen inte alltid ha medgångar i livet, detta måste ju vara en av mina motgångar.

Idag var jag tvungen att ringa tillbaks till den andra butiken, som erbjudit mig en liten deltidstjänst på 18 timmar i veckan, för att lämna mitt svar. Tyvärr är inte 18 timmar tillräckligt för att ens kunna betala boende, räkningar och mat. Eftersom de inte tillät mig ha ett annat jobb vid sidan om för att fylla upp till en heltid, så kunde jag tyvärr inte tacka ja. Det blir svårt att leva om man ska klara sig på ynka 2 dar i veckan... Dags att leta igen.

Kvällspromenad

Nu är jag lagom trött efter en skön kvällspromenad. James åkte iväg för att spela fotboll och Stuart för att träna på gymmet, så varför skulle jag sitta hemma? Istället tog jag på mig promenadytstyrseln för att bege mig ut och spatsera i mörkret.

Här är några bilder jag knäppte tidigare idag.

Den engelska arbetsfömedlingen

VILKET SKÄMT!

Idag besökte jag arbetsförmedlingen i Bedford i förhoppning om att få någon typ av hjälp i mitt jobbsökande. Jag frågade vad jag behöver göra, men de verkade inte precis intresserad av att hjälpa. I alla fall inte med att söka jobb. Jag fick ett litet papper med ett telefonnummer att ringa för en 45 minuter lång intervju, som därefter uppföljs av en personlig intervju som efter samtalet bokas in. Till vilken nytta? Jag kom dit för att fråga om hjälp att söka jobb, inte om hjälp för att söka bidrag. Varför är det första de börjar prata om bidrag? Är det inte meningen att de ska uppmuntra folk att söka jobb i första hand istället för bidrag? Okej, på den lilla lappen stod det även adressen till arbetsförmdelingens hemsida där man kan hitta de jobb som för tillfället erbjuds. Fast där har jag redan varit inte tusen gånger, minst en gång om dan, till ingen hjälp alls.

Jag kände mig dessutom som ett fån där inne. Alla runtomkring mig såg ut på ett och samma sätt. Jag vill inte nämna några detaljer, men större delen av folkmassan var från samma del av världen. Jag passade verkligen inte in bland dessa människor. För att inte nämna stanken! Kunde på lång väg känna lukten av något olagligt som hade rökts av mannen intill. På väggarna satt planscher om drogproblem.

Inte för att jag hade några större förhoppningar om detta ställe, men lite bättre engagemang och vilja kunde väl personalen ha, vilken besvikelse. Eftersom jag inte fick någon vidare hjälp så promenerade jag tillbaks till stationen för att ta tåget tillbaks till Flitwick...

Chili con Carne på menyn

Middags dags igen. Idag blir det latmaskmat, men god sådan. Just nu har jag börjat med förberedelsena så att det går extra snabbt att slänga ihop när det är dags. James kommer hem från jobbet om en timme skulle jag tro, så snart får jag sätta fart.

 


Kalas

Nu ska vi strax bege oss iväg på kalas. Det är James moster Laura som fyller år. Det är en galen familj vi ska besöka, tre barn, två marsvin, två katter och en hund. Alltid fullt ös med andra ord. Jag hoppas på god mat och kanske till och med tårta?!

Einstein's Riddle

The story behind Einstein's riddle is that Albert Einstein created it in the late 1800s, and claimed that 98% of the world population couldn't solve it.

- In a street there are five houses, painted five different colors.

- In each house lives a person of different nationality.

- These five homeowners each drink a different kind of beverage, smoke different brand of cigar and keep a different pet.

Einstein's riddle is: Who owns the fish?

Necessary clues:

1. The British man lives in a red house.
2. The Swedish man keeps dogs as pets.
3. The Danish man drinks tea.
4. The Green house is next to, and on the left of the White house.
5. The owner of the Green house drinks coffee.
6. The person who smokes Pall Mall rears birds.
7. The owner of the Yellow house smokes Dunhill.
8. The man living in the center house drinks milk.
9. The Norwegian lives in the first house.
10. The man who smokes Blends lives next to the one who keeps cats.
11. The man who keeps horses lives next to the man who smokes Dunhill.
12. The man who smokes Blue Master drinks beer.
13. The German smokes Prince.
14. The Norwegian lives next to the blue house.
15. The Blends smoker lives next to the one who drinks water.



Kan ni lösa det här mysteriet?! Jag har precis klarat det efter att ha vridit varenda hjärncell på fel håll fram och tillbaka. Säg till när ni klarat det!

Förvirrad och tom

Det är mycket som snurrar runt i huvet just nu. Jag känner mig mest ihålig och vet varken ut eller in. För varje dag som går trillar jag ett steg närmre botten. Känns svårare och svårare att ta sig upp igen. Det gör mig otroligt deppig att inte jobba och ha en rutin i vardagen. Värre känns det att inte ha någon inkomst, bara utgifter. Jag vet inte vad jag ska göra, känner mig så vilsen i ett land där allt är annorlunda mot vad man är van vid. Jag har aldrig varit riktigt arbetslös innan, men nu vet jag att det är något jag aldrig mer vill bli. Det här är det värsta jag har varit med om. Och ännu ser jag ingen utväg på det hela. Jag kanske är en kräsen svensk som är för fin för skit. Jag tror jag behöver bli nerklubbad och få minnesförlust för att kunna uppskatta vad det här landet erbjuder... Just nu jämför jag allt med hur det funkar där hemma, men det hjälper mig inte här. Det känns tugnt att inte ha någon säkerhet. Man ska inte ge upp, jag vet. Jag ska ge det en chans till, ännu en gång. Ska försöka tänka på ett engelskt vis, försöka lägga den svenska civiliserade hjärnan åt sidan. Jag hoppas på det bästa. Jag hoppas det dyker upp ett slut på det hela. Jag vill ha ett jobb nu!

Post

Tack Farmor för att du är så flitig och skriver fina brev till mig. Jag blir så glad varje gång jag hittar ett kurvert med mitt namn på ute i korridoren där posten hamnar. Dina små brev får mig verkligen att skina upp :)

Och tack till er som faktiskt kommenterar i min blogg. Så roligt att se vilka som läser och håller koll på mig.

Våren är på väg!

Idag när jag gick ut en runda efter att regnovädret dragit förbi, så fick jag synd på de första små vårtecknena. Titta! De små snödropparna lös upp så fint där de hade poppat upp bland de gamla löven.


Middag

Just nu står jag och lagar middag. Idag blir det lyx! Baconlindad kycklingfile fylld med philadelphia ost vitlök och örter, därtill klyftpotatis tillsammans med kokt sparris och broccoli. Inte så illa va?!

Måltiden var mycket uppskattad utav killarna. Jag fick bra beröm. Nu sitter vi alla tre mätta och belåtna i soffan och nördar oss med våra datorer.

Regn

Efter regn kommer solsken, eller är det tvärt om? Har varit fint väder ganska många dagar på raken nu, så inte konstigt att regnet vräker ner utanför fönstret idag.

Idag har jag varit och besökt den där butiken igen där jag hade min andra intervju. Träffade idag den andra kvinnan som är delägare i företaget. De båda är jättetrevliga och glada. Jag fick idag veta vilka dagar och timmar de kommer att behöva mig. Verkar som de vill ha någon som stänger och jobbar helger så  att de själva kan spendera mer tid med sina familjer...

Jag besökte även en annan butik där jag lämnat av ett CV tidigare. Ni kanske kommer ihåg att jag berättade om en butik som jag faktiskt gillar, men som precis anställt någon när jag kom in med mitt CV. Jag pratade med tjejerna en stund och de sa åt mig att komma in igen på torsdag för att träffa chefen som varit bortrest. De är alla imponerade av mitt CV och portfolio och hade gärna sett mig arbeta i deras team. Men tyvärr har de ingen tjänst ledig för tillfället. Jag ska i alla fall gå dit och möta chefen för att göra ett gott intryck och förhoppningsvis bli ihågkommen tills när de behöver någon näst.

Just nu gör jag mest ingenting. Känns inte roligt att gå ut när det bara regnar. Blött och kladdigt. Tror jag ska lägga mig och börja läsa mina nya bok "Down Under". Handlar visst om en persons upplevelser på en resa genom Australien. Tror och hoppas den kan passa mig ganska bra.


Statistik

Förra veckans steg. Hann med 5 löprundor och ganska många promenader.

Måndag: 16 568 steg
Tisdag: 14 835
Onsdag: 14 862
Torsdag: 19 095
Fredag: 20 743
Lördag: 19 747
Söndag: 12 750

Totalt: 118 600 steg




Måndag igen

Idag på morgonen var det vitt och fint på marken igen. Antingen var det väldigt mycket frost, eller så hade det faktiskt kommit lite snö under natten. Fint var det i alla fall när solen sken och marken glittrade. Denna gången tog jag det lite mer förisktigt när jag sprang, speciellt på det ställe där jag trillat dit.

Nu på eftermiddagen är det betydligt mildare och mest bara geggigt på marken. Jag gick på en promenad tillsammans med min allra bästa vän kameran för att ta dö på min rastlöshet. Man hittar alltid nya intressanta saker fastän man går samma väg varje dag.











I love Ben&Jerrys!

Igår efter jag varit på min intervju så mötte James upp mig i Bedord och bjöd på lunch. Vi åt pasta och sallad på Pizzahut. Efteråt gick vi runt i några butiker, därefter åkte vi hem för att ta det lite lugnt innan det var dags för middag hos James föräldrar. James åkte dit strax efter fyra eftersom det var fotboll på tv. Jag valde istället att promenera över för att slippa se på fotboll.

Mätta och nöjda åkte vi hem för att se på film. Blev visst ett snabbstopp i den lilla matbutiken på vägen hem. Vi skulle egentligen bara handla det viktigaste, men istället slutade det med både godis och glass. Som tur var så var vi tre på att dela allt gott vi köpt.

.
Muuuuuuummmms!

Kanske?

Igår var jag på min andra intervju för en blomsterbutik i Kempston utanför Bedford. Jag hade redan besökt deras ena butik i Bedford där jag lämnade mitt CV och en kvinna tittade igenom min portfolio och bokade in mig på intervju. Så igår strax innan elva på förmiddagen släppte James av mig utanför butiken i Kempston. Det var ett gammalt gammalt engelskt hus på huvudgatan. Inte mycket annat runtomkring förutom en bensinmack  och en begravningsbyrå intill. Butiken var i vilket fall väldigt lantlig liten och söt, men tyvärr ganska upp och nervänd vad det gäller skyltning och display. Kan även tillägga att det var lika kallt inne som ute, ingen värme alls. Hur som helst, jag fick göra en bukett och en liten begravningsdekoration. Det var inte mycket till intervju eftersom vi redan pratat om det mesta då jag besökte butiken i Bedford. Tjänsten är på max 18 timmar i veckan uppdelat på 2-3 dagar med en urkass lön. Kvinnan jag träffade är jättetrevlig och intervjun gick bra.

Idag ringde hon tillbaka och sa att jag blivit erbjuden tjänsten om jag vill, men måste ändå komma in och träffa den andra chefen i butiken imorgon. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra just nu... Lite för mycket av allt som snurrar i huvet för tillfället. Men kanske värt att ge det en chans.

Fotboll

I lördags började jag som vanligt min dag med en löprunda i parken. Denna gången dock moturs istället för medurs som jag vanligtvis gör. Inte lika jobbigt som det andra hållet, tror jag fortsätter med det gamla.

Självklart så sprang jag för snabbt i kurvan och trillade på isen... Jag hann faktiskt med att både se isen och tänka att där är det nog halt. Svårare att hinna få stopp på fötterna som var inställda på att komma hem så snabbt som möjligt för frukost. Så där låg jag utsträckt på rygg mitt på vägen. Ja, det var på vägen precis utanför parken, men som tur var så var det inga människor synliga i närheten. Ont fick jag i både höft och armbåge, lite skrapsår på handen. Typiskt mig!

Senare promenerade jag över till Flitwick där James spelade match på hemmaplan. Jag och James pappa Keith och mamma Debra stod som ispinnar och tittade på medan killarna sprang runt och höll värmen uppe i spelet. James missade sin straff... Inget han är stolt över, inget de andra var speciellt glada över. Men de vann i alla fall. I slutet av andra perioden gjorde de sitt första och sista mål i matchen.

Måste säga att även lördagen var en fantastiskt vacker dag! Solsken och frost.





RSS 2.0