FLORIDA

Just efter påsken åker jag med James och hans familj till Florida. Då blir det nöjesparker i två veckor. Äntligen ska jag få uppleva Disneyland! Och en massa annat såklart.




Söndagsbröllop?


Snabb brudbukett med tillhörande corsage. Tråkigt att göra så betydelsefulla arbeten med dåliga ofräsha blommor... Men tyvärr är vår sista leverans av fräscha blommor på onsdagar. Varför beställer man brudbukett dagen innan man ska gifta sig?! Ja, man kan ju verkligen undra...


Hårmodell

Nu är det dags för en förändring. Jag ska till frisören. Ska vara hårmodell för en salong i östra London. Har ingen aning om vad de vill hitta på med mitt hår, men jag tänkte det kunde vara kul att ändra stil. De har i alla fall lovat att behålla håret blont, sen får vi se vad som händer. På torsdag morgon blir det klippning och färgning. På söndags ska det plåtas för höst/vinter modet. Så på söndag ska jag få bli stylad och tillfixad med smink och utvalda kläder för en fotografering. Spännande! Inget jag har provat på förut, så ser fram emot alltihop. Bilderna kommer att hamna på salongens hemsida och i vinter magasinet.

På torsdag blir det i vilket fall MAKE OVER!


Här bor jag

Tänkte dela med mig av lite bilder av rummet där jag numera bor. Tror inte jag visade några bilder på mitt förra rum, men det var så litet så fanns inte så mycket att visa ändå. Där jag bor nu är det tråkiga mörka trämöbler, typiskt engelsk. Och dessutom mörka bruna heltäckningsmattor! BLÄRK! Men jag begav mig till IKEA för att införskaffa lite färglada detaljer att muntra upp dysterheten med. Så nu tycker jag faktiskt att det känns riktigt hemtrevligt. Det går ju såklart inte att jämföra med min fina lägenhet jag hade i Karlskrona, men jag har i alla fall gjort det bästa möjligt av det här stället.






Japp, såhär bor jag. Ganska hemtrevligt ändå? Bäddsoffa har jag också, så känn er välkomna att komma och hälsa på!


Tack!

Jag har det bra hör i mitt nya boende. Nu börjar även posten komma in. Tänkte säga tack till Farmor (och Farfar)som flitigt skriver ner vad som händer där hemma. Och även till Mormor och Morfar som skickar mig fina vykort som nu pryder min vägg :)

Kanske skulle nämna att mitt svenska mobilnummer har upphört, så vill man höra av sig till mig via sms så är det mitt engelska nummer som gäller. Annars funkar ju e-mail bra.

Saknar er alla! Hoppas vi ses snart. Jag ska försöka ta ledig omrking juletid, vill ju såklart fira på hemmaplan tillsammans med familj som alla andra år. Fast denna gång även med James, som gärna följer med för att fira jul i Sverige :)

Westfield Fashion Show

Nu ar det modevecka i London. Fashion is the word! Staden ar full av modeller, fotografer, kandisar och saklart mode. Visningar, partyn och tillstallningar overallt.

I torsdags var det visning i Westfield Shopping Center dar jag jobbar. De borjade forberedelserna redan forra veckan. Sa himla mycket tid och jobb for denna kvall. Maste kostat galet mycket pengar for dessa 20 minuter som modevisningen varade.

Jag fick uppgiften att fixa blomstearrangemangen for showen. Chefen gav mig fria hander och sa att hon litar helt och hallet pa att jag fixar nat riktigt ogonfixerande. Pratade med eventmanagern som gav mig nagra sma onskemal gallande farg. De enda jag hade att utga ifran var egentligen fargerna fran bakgrunden. For ovrigt sa var valet  helt upp till mig. Ja ni kan ju se resultatet har nedan. Tror inte mina skapelser gick att missa. Kanns som jag fick till nat galet och annorlunda som passade alldeles utmarkt ihop med visningen.


Arrangemang for bordet vid entren for biljett kunder

Arrangemang for bordet vid entren for VIP och Media







Efter modevisningen gick for en bit mat. Denna kvall hamnade vi pa PizzaExpress. Gott och trevligt. Det var jag, Jasmina, Jasminas kompis fran Sweiz och en hollandsk tjej som brukade jobba for foretaget. Vi alla mottes upp for att traffas och umgas med Jasmina en sista kvall innan hennes avfard hem till Sweiz.

Jag hade framkallt nagra bilder fran foregaende fredag, som jag gav till Jasmina tillsammans med ett egen designat kort som hejda present. Hon blev sa glad och rord sa tararna kom.


Jobb bilder





HAPPY BIRTHDAY LINA!

Tankte jag skulle skicka en liten grattishalsning till min kara van Lina som fyller ar idag.

GRATTIS VANNEN! Hoppas du har en harlig dag. Saknar dig. KRAM fran mej <3


Onsdags uppdatering

Dagarna susar förbi en efter en. Idag är det onsdag igen, hur det nu gick till. Jobbet går bra, känner mig som fisken i vattnet, trivs jättebra! Jag är ju som sagt lillchef på stället, så känner mig som hemma.

Nu är det jag och två nya tjejer på jobbet. Eftersom jag är den som varit där längst (dock bara 3 veckor!), så är det jag som bär det mesta ansvaret. Jag får dela ut arbetsuppgiferna, tala om vad som ska göras varje dag, hur saker och ting går till och all såntdär som hör vardagen till. Jag vet inte vad de andra tycker om att jag sätter krav på dem, men jag hoppas inte de tar illa upp. Jag är yngst, de andra tvåär 32 och 33. Har dock fått höra att jag är en väldigt begåvad ung florist med mycket talang och yrkesfäridghet. Inte så illa va?

Idag blev jag lite chockad. Trött, ofräsch och allmänt tråkig som man är efter en lång intensiv jobbdag, så blir man trots allt stoppad mitt i rusningen i tunnelbanan. En kille säger ursäkta, precis bakom mig, så jag vänder mig om. Han frågar om jag jobbar som modell, NEJ var mitt enkla svar. Så han frågar därefter om jag har lust att prova på, så jag säger självklart JA, det hade ju vatt kul. Så han ger mig sitt buisnuesscard och bokar in mig för en träff på kontoret på fredag. Hur knäppt är inte det?! Han sa att de kommer fixa till mitt hår med stylning och klippning (vilket verkligen behövs!), ta lite bilder och se vad som händer. Eventuellt blir det nån typ av visning (där man tydligen tjänar bra pengar som han sa, haha). Jag fattar ingenting, men låter ju helskoj! Vi får väl se vad han säger på fredag. Det är ju inte varje dag man blir stoppad och erbjuden sånahär grejer!

Denna veckan är jag ledig fredag lördag, jobbar söndag. På fredag ska jag ut med Jodie och hennes syster Jade. Jodie är en av James kompisars flickvän. Vi har träffats några gånger innan och kommer bra överrens. James och de andra grabbarna ska ut och fira Stuarts födelsedag i London. Så jag åker upp där han bor och han åker ner där jag bor... Typiskt. Men jag stannar nog över hos Jodie istället för att ligga och vänta på James tills 7 på morgonen... På lördag ska det tydligen firas igen, flickvänner medtages. Fast jag är tveksam, tycker det räcker med en kväll. Och dessutom så jobbar jag på söndagen. Känner inte alls för att ruinera hela helgen med sena nätter och dålig sömn.

Nu är det i alla fall dags för sängen. Godnatt på er!

China Town

Ching Chong, hej och hå. Igårkväll slutade jag klockan 6, så Jasmina och jag hade bestämt träff därefter för att gå nånstans för en bit mat. Den nya polska tjejen fick uppdraget att stänga butiken, så jag och Akari, den japanska tjejen, slutade båda klockan sex. Frågade Akari om hon vill följa med ut en runda och hon svarade med ett defenitivt ja, så vi tre blomsterflickor begav oss in mot centrum för att hitta nånstans att äta. Av nån orsak kom vi på tal om China Town, och alla tre var upp för förslaget, så det var där vi hamnade. Maten var till belåtenhet och vi satt kvar och pratade om allt och ingenting i flera timmar. Jätteroligt att vara ute och träffa folk, roligt att känna att man har ett eget liv också, att äntligen ha lite vänner! Tycker dock att det är jättetråkigt att Jasmina flyttar tillbaks till Sweiz på fredag. Hon är en störtskön tjej som jag trvis väldigt bra tillsammans med... Men tyvärr så har hon gjort sitt i London och vill ha nya utmaningar att bita i. Fast vi ses igen, det vet vi båda :)


Picnick på kullen

Söndagen fick bli en lugn dag. Vi hade en lång skön sovmorgon efter lördagens konsert. Blev ingen frukost förrän tolvtiden. När vi väl var redao för dagen åkte vi till sjukhuset för att hälsa på James morfar som brutit höften när han skulle ut och slänga soporna. Tragisk historia. Hoppas inte han behöver stanna på det där dårhuset allt för länge. Bara en massa riktigt gamla snurriga människor i sängarna runtomkring. Måste vara hemskt att hamna på ett sånt ställe när man själv är helt klar i huvet.

På eftermiddagen, närmre kvällning, köpte vi lite snacks och asiatisk take away buffe, att ta med till picnick i parken. Vi promenerade upp för kullen och hittade en mysig plats där vi såg alla lampor av byggnader och förbisusande bilar på ett lång avstånd. Konstigt att man kan hitta så lugna och tysta platser i en så stor stad. Mysigt att bara sitta och se på när folk stressar borta i fjärran.

Begav oss tillbaks till mitt vid åttatiden då det var alldeles mörkt. Lånade en film av Jasmina, förberedde med ost och kex, för att sedan bara ligga och slappa framför tvn. James var dock tvungen att göra lite jobba innan filmen...



COLDPLAY @ Wembley 09.09.19

I lördags kväll var jag och James och såg Coldplay på Wembley Stadium. Förband var White Lies, Girls Aloud och Jay-Z. Vi kom dit strax innan 19, missade de två första banden, men precis lagom för att tränga sig in för att se Jay-Z. James gillar hip-hop och såntdär, så han gillade Jay-Z. Ingen höjdare enligt min smak...

Coldplay var helt fantastiska! Helt galet bra, trots ösregn halva konserten. Alla var som dränkta katter, men vad gjorde det när musiken var toppen?! :)


Yellow

Blöta katter...




Guide i London

Igår mötte jag upp en kompis jag träffade i Australien. Vi gjorde en dykkurs tillsammans när jag reste längs östkusten av Australien. Han bor i Bristol, så tog tåget ner till London för att komma och träffa mig.

Möttes upp vid lunchtid vid Paddington station. Ingen av oss hade hunnit med frukost, så det var ett enkelt beslut för vad vi skulle börja dagen med. Satte oss på ett cafe där vi stannade i drygt en timma. Tiden gick fortare än fortast! Därefter hoppade vi på tuben igen för att ta oss till Portabello marknad i Notting Hill.  Joe hade aldrig varit där innan, så jag tänkte där är ju kul att strosa runt. Vi gick runt och kollade i alla knäppa butiker, provade konstiga glasögon, roliga hattar, masker och annat kul. Vi gick mest runt och pratade om allt och ingenting, men tiden sprang iväg fort.

Eftersom Joe inte turistat så mycket i London, så fick jag agera turguide och vi begav oss mot Buckingham Palace. Det var vi och alla andra hundratals turister. Därefter promenerade vi till Liecester Square för att äta Ben & Jerrys glass, MUMS!


Joe och jag, dykbuddies från Australien, utanför Buckingham Palace.




Fredag

I fredags höll jag nästan på att bryta ihop. Lite för mycket av allt... Jobbet var en enda stor mardröm...

När vi äntligen fått ordning på allt och lämnade jobbet, var det dags för Wagamamas. Bästa nudelstället, finns överallt i London. Efter både förrätt och huvudrätt var vi mätta och redo för en lång natt. Vi begav oss mot tunnelbanan för att ta oss tillbaks till Golders Green för att gör oss partyfina. Planen var att lämna huset 21.30, senast tio. Men veliga tjejer som vi är, så var vi inte på väg förrän kvart i elva. Väl inne i city, Liecester Square, var det dags att försöka hitta ett ställe med bra musik för en kväll full av dans. Direkt blev vi översprungna av säljare för olika uteställen, men vi spatserade vidare. Träffade en sjysst kille som verkade lite mer seriös och ärlig än de andra, men vi blev nog ganska blåsta ändå. Betalade £10 för att gå in på första stället som var en riktig besvikelse. Killen sa att det var det bästa stället i området, 3 barer, 3 våningar och mycket blandad bra musik. Jo visst var det tre våningar och tre barer, men rummen var ju så små så små... Vi träffade två svenska killar som även dem var riktigt besvikna, så vi fyra bestämde oss för att gå vidare. Slutade på ett ställe i Soho där musiken var väldigt blandad, bra och dålig, men folk dansade i alla fall. Vi hade en okej kväll, men inte så bra som vi planerat och förväntat oss.


Jul igen

Idag var jag inne på Debenhams i Westfield för att göra två blomster leveranser. Fick en chock när jag såg en julgran fullt julpyntad. Tycker minsann att det är lite tidigt för julen redan nu. Men jag minns veckan innan jag åkte hem på semester till Sverige, då hade de redan börjat med tomtar och julkort på Harrods. Detta var redan i slutet va juli. Helt galet vad butikerna är besatta av julen, man blir ju trött på den innan den ens närmat sig. Varför ska de fina traditionerna förstöras av media? Vart man än går ser man reklam för julbord och juldekorationer... Hopplöst.



På tal om jul, vi har amaryllis, tulpaner och anemoner i butiken nu. Känns som lite fel säsong... Föredrar dessa blommor när det är kallt och vintrigt ute. Nu är det ju fortfarande sensommar/början på höst. Hoppas dock att värmen håller i sig ett tag till, den engelska vinterperioden är inget att se fram emot.

Manager?

Denna veckan har det varit jag som är chef. Jag har haft ansvaret för allt och alla i butiken. Känns bra, roligt med förtroende och ansvar.

Idag kom hollandsbussen med nya färska blommor, och det var min tur att handla. Första gången jag köper blommor sedan jag jobbade på Lindohfs, vilket var ett tag sedan nu. Det är kul att handla och välja det man tycker om att jobba med, men man måste förstås tänka sig för och veta att man kan sälja det man inhandlar. Jag hoppas jag gjorde bra val, Jasmina var i alla fall nöjd. Hon har jobbat där i drygt ett år, men aldrig fått ansvaret att handla blommor. Jag känner mig ganska stolt över den position jag tilldelats i butiken. Hoppas dock att det kan bli en höjning på lönen med tanke på alla extrauppgifter som jag bär ansvaret för för tillfället. Vi får väl se...

Hollandsleverantören frågade om jag var den nya managern för butiken, ska man ta det som en komplimang? Manager är den som håller butiken igång, chefens högra hand med andra ord. Här finns det alltid en manager i varje butik, vart man än går, samma sak i Australien. Tror det är lite andra system än i Sverige.

Imorgon blir det jobb 10-19. Den nya tjejen jobbar sin andra dag tillsammans med mig, 13-22. Så imorgon ska jag instruera henne i kassaavslut och stängning av butiken. Jag slutar som sagt klockan sju, och då menar jag på pricken klockan sju! För imon ska jag och Jasmina ut och göra London osäkert :) Första gången nånsin som jag går ut i London, spännande. Men man får vara på sin vakt hela tiden, det finns så många knäppa människor här i krokarna. Finns det å andra sidan överallt. Tror med all säkerhet att vi kommer att ha en kul kväll tillsammans med mycket dans och skratt.

Godnatt på er!


Godmorgon

Nu ska jag strax bege mig mot jobbet. Först en sisådär 45 minuter on tunnelbanan med ett byte, därefter på plats på jobbet. Dagarna går så himla fort, snart är det helg igen. Denna helgen är det mycket kul planerat. På fredag ska jag gå ut med Jasmina, tjejen som jag för tillfället både bor och jobbar tillsammans med. Hon är ledig fredag, så när jag slutar klockan 19 så blir det en snabb omsvirning på shoppingcentrets toalett, sen Wagamamas för lite god mat. Vet dock inte var kvällen kommer sluta, London är ju som sagt oändligt stort, inte lätt att välja ett ställe att gå till. Vi får se vart vi hamnar helt enkelt.

På lördag dag ska jag träffa en kompis jag mötte i Australien. Vi gjorde en dykkurs tillsammans i fem dagar på Magnetic Island. Ska bli kul att ses igen, spännande att se vad som hänt och vad planerna är för framtiden.

Lördag kväll är det Coldplay som gäller! Längtar galet mycket! Ska bli underbart! Jag älskar konserter, och kan inte tänka mig något annat än att även denna kommer att vara fantastisk. Så vid sextiden kommer jag och James befinna oss på Wembley stadium för att invänta Coldplay.

Söndagen lär bli en lugn dag. James stannar över hos mig från lördagskvällen, så vi hittar nog på något här i London. Kanske en promenad upp på kullen med en picknick eller så?

Ha en bra helg allihopa! Nu sticker jag till jobbet, 10-19.

Kram o hej!

Kom och hälsa på!

Vad gör man i London i höst? Har just kollat upp vad som händer om det är någon som är sugen på att komma och hälsa på. Utbudet är såklart inte lika stort som på sommaren, men London är alltid en turiststad i rörelse. Gillar man musik finns det alltid gigs, massor med teatrar, shopping året om, massor av sevärdheter att promenera till, IMAX bio i 3D, utställningar och museum. Det finns alltid nåt som passar alla. Så jag hoppas ni kommer och hälsar på snart!

Höst?

Är det meningen att det ska vara höst nu? Tycker att det fortfarande känns ganska somrigt. Det är varmt om dagarna och man behöver ingen jacka, möjligen en scarf på morgonen och kvällen då det bli lite kyligare. Men annars tycker jag nog att sommarkänslan håller i sig ganska bra. Fast vindarna känns dock lite hårdare och bitande.

Idag har det regnat som aldrig förr. Men det var ganska väntat efter alla dessa soldagar på raken. Efter solsken kommer regn, är det inte så? Eller man kanske säger tvärtom för att vara lite positiv, äsch.

Jobbet flyter på och dagarna går. Denna veckan är det jag och Jasmina som håller butiken igång. Chefen är upptagen med jobb i Brent Cross, det andra shoppingcentret i norra London där butik nummer 2 äger rum. På fredag är det judiskt nyår så denna veckan blir det mycket att göra. De flesta judarna bor i norra London, väldigt många där jag bor just nu. Men de verkar vara pålitliga människor, ser inte ut att göra nån skada. Lite konstigt bara att se så många män i svarta hattar och långa svarta rockar med skruvlockar i polisongerna. Mycket märkligt får jag nog säga...

Det började en ny tjej på jobbet i måndags, en japanska. Hon har dock utbildat sig till florist i England, så har inte så mycket av den japanska stilen i sig, tyvärr. Men hon är trevlig och relativt snabb, så ska nog gå bra.


U2 @ Wembley 09.08.15

Tar mig nu tiden att ladda upp lite bilder från U2 konserten jag och James såg direkt efter vår semester i Sverige. Måste säga att det var den bästa konserten jag nånsin varit på, och kommer att vara på. Tror bestämt att denna show var helt oslagbar! Wow! Delar med mig av ett härlig oförglömligt tillfälle.


Utanför Wembley Stadium






Här jobbar jag

Tänkte dela med mig av lite bilder på min nya arbetsplats. Såhär ser det ut, trevligt va?


Alton Towers

Ännu en helg har passerat. Jag åkte till James direkt efter jobbet på fredagen. Vi lagade mat, tittade på film och åt glass. Skönt att bara ta det lugnt.

På lördagen spelade James fotboll, och jag har fortfarande inte lärt mig att uppskatta den där sporten, så följde med hans föräldrar på musselfestival. Så det var marknad med öltält och det serverades musslor överallt, mycket märkligt. På kvällen lagade jag tacos och därefter gick jag och James på bio. Såg The Final Destination 3 i 3D. Filmen var bra, men ganska uppenbar. Lite extra häftigt med 3D glasögon.

Upp tidigt på söndagsmorgonen för att bege oss av mot Alton Towers, Englands bästa nöjespark. Tog oss något mindre än 2 timmar att köra dit, så vi var på plats nnan 10. Mötte upp hela familjen, James föräldrar, hans två bröder och flickvänner, James mosters familj med tre barn och en kompis, så vi var hela 14 stycken. Många viljor och krav att lyssna till... Vi alla hade en bra dag och var ganska trötta och utmattade då vi begav oss hemåt strax efter sju. Därefter en snabbpackning för att hoppa in i bilen igen och åka mot London. James körde mig till Golders Green, där jag nu bor, och stannade över natten för att sedan köra tillbaks igen på morgonen.




<3 <3 <3




Sommar i Karlskrona 2009


Morning everyone

Just nu sitter jag här med en kopp te och bara tar det lugnt. Börjar inte jobba förrän klockan 1 idag, så har förmiddagen fri. Tänkte jag skulle promenera ner till stan om en stund, tar ca 75 minuter härifrån. Det är bara nerför kullen, så är det vinter och snö kan det gå riktigt fort :)

Köpte mig några böcker häromdan, så just nu är jag inne i en läsperiod. Kan knappt sluta när man börjat. Jag gillar faktiskt att läsa, fast jag tar mig sällan tiden till det. Men här i London där man spenderar så mycket tid på tunnelbanan är det ypperligt att ha en bok i väskan.

Jobbet rullar på. Igår jobbade jag 12-21. Fortfarande sena kvällar, men bara två dar i veckan och 8 timmars skift då en timme är rast. Fast igår ville chefen gå hem tidigt så min rast fick utebli. Jag höll butiken igång, kunder och ordrar ramlande in konstant efter att chefen lämnat. Jag tror jag skötte mig ganska bra då jag såg dagens kassaavslut. Hann med att göra en uppfräschningav butiken med vattenbyte och putsning av vaser och hyllor mellan kunderna. Och moppa golvet! Så jag lämnade butiken i toppskick strax efter 21. Hoppas chefen är nöjd när hon kommer till jobbet idag.

Nu är det dags att göra sig i orning för dagen. Blir en sen kväll, jobbar 13-22... Inte helt glad och pigg när man kommer hem strax efter 23. Phu... Men å andra sidan så är jag ledig lördag söndag, slutar 19 imorgon, så tar tåget direkt till James för att ha myskväll med god mat och film :)

Ny adress

75A Golders Green Road
Barnet
London
NW11 8EN
ENGLAND

Viktigt att allt står med i adrressen när ni skickar brev till mig, annars kommer de lätt på villovägar här i storstan.

Sommarminne


Jag, Kirsty & James, Great Yarmouth, Augusti 2009


Uppdatering

Numera bor jag i Golders Green, Londons första förort. Jag har ett betydligt större rum hyran ät låg, vilket klipp.

Jobbet funkar bra. Chefen är en vanlig människa och den andra tjejen är kanon. Så just nu känns allting bra. Jag trivs på jobbet och får vara mer kreativ. Butiken passar mig mycket bättre än mitt tidigare jobb. Chefen litar på mig och ger mig fria händer till det mesta. Jag har redan stort ansvar, både öppnar, stänger och räknar kassan. Allt är som vanligt, eller som det ska vara, vad jag är van vid.

Nästa vecka startar en japansk tjej som även hon ska jobba heltid. Och första oktober börjar en polsk tjej på deltid. Tjejen som jag jobbar tillsammans med just nu är från Sweiz, men hon åker tillbaks hem i slutet av denna månaden efter att ha spenderat drygt ett år i London. Så jag kommer bli den som de andra ser upp till.

Jag kommer att vara ledig varje lördag, det är min fasta lediga dag. Kommer jobba varannan söndag, men dock bara 12-6. En vanlig arbetsdag är 8 timmar, så jag jobbar ca 40 timmar i veckan, som en svensk heltid alltså. Tjänar något bättre också. Så allt ser positivt ut.

Nytt jobb, nytt boende!

Tack för alla brev Farmor, men du kan ta en liten paus nu, för jag flyttar till ett nytt ställe på Lördag. Uppdaterar snart om adress.

Jobbet går kalas! Berättar mer snart. Bäst att bege sig av nu, tar mig 45 minuter med tunnelbanan... Fast idag ska jag promenera in till stan, måste lämna av de gamla arbetskläderna till Flowerstation, samt plocka upp lönelappen och skattesummeringen.

Hoppe ni alla har det bra där hemma! Vi hörs!

Kram o hej!

Kul att se att några fortfarande besöker min lilla Londonblogg.

RSS 2.0