HOLIDAAAAAY!!!!!!!

ÄNTLIGEN! Nu är det dags för semestertider! På söndag bär det av mot svensk mark. 07.10 lämnar vi Stanstead för att landa i Köpenhamn 9.55, därefter ta tåget mot Karlskrona dit vi enligt planen anländer kl 14.30. JAG LÄNGTAR!!!

När jag kommer hem vill jag:
- Äta mammas mat
- Ha mysiga grillkvällar
- Bada i havet
- Äta farmors skinkgifflar och glass med hallon
- Åka båt
- Cykla
- Äta kakor  och dricka saft hos mormor
- Hälsa på mina gamla kollegor
- Springa barfota
- Äta glass i stora lass på Glassiären
- Mysa med mina katter
- Äta lösgodis!!!
- Plocka svamp och gå i skogen
- Fiska
- Krama mina vänner och familj!!!

Intervju nr 2

- Nästa! Nu är andra intervjun avklarad. Hoppas verkligen på detta. Ska planera in en dag efter semestern då jag kan komma och provjobba. De hör av sig när jag kommit tillbaks till London. Håll tummarna.

Ikväll blir det konsert. Portarna öppnas om 10 minuter och var är James? I TRAFIKSTOCKNING!!! Jag som lagat middag som varit färdig i en halvtimme... Hur ska det nu bli... Jag känner mej lite stressad, James är alltid väldigt tidsoptimistisk vilket retar mig, för han är alltid sen... Så här sitter jag och väntar med maten på bordet.

Dagens höjdpunkter

Trots en lång dag på jobbet fanns där trots allt  lite kreativitet i fingrarna under de sista timmarna :) Lite smakprov på vad som skickas ut till våra veckokunder.





14 timmar!!!

Phuu... Jag är helt slut. Har jobbat 14 timmar idag. Från början skulle jag göra en annan tjejs skift 7-3, men eftersom hon bytte mot mitt söndagsskift 8-8 så  fick det istället bli 7-7. Lillchefen strulade till det med schemat och hade endast en tjej ïnsatt till 9, så eftersom hon själv inte tog på sig ansvaret och gick hem vid 3 så blev det givetvis mitt drag... Skulle inte ha gjort det, men tyckte riktigt synd om tjejen som skulle fått jobba ensam, så stannade för att ställa upp för henne. Men det känns i kroppen nu. Har jobbat 38 timmar de senaste 3 dagarna... Imorgon har jag tagit mig ledigt och fredag 9-9 är min sista dag innan semestern.

Imorgon ska jag på intervju för Wild at Heart, ett företag med 4 butiker här i London. De har en bra stil och riktigt fräscha butiker. Det är speciellt en av dem jag verkligen gillar. Vet dock inte  i vilken butik de söker  en florist, men ingen av dem kan vara värre än Flowerstation. Jag hoppas på det bästa och förhoppningsvis har jag ett trivsamt jobb efter Sverige visiten!

Som ni kanske kommer ihåg så vann James biljetter för en konsert förra måndagen. Nu har även jag haft turen och lyckan att vinna 2 biljetter till The Hoosiers som spelar på samma plats och festival imorgon kväll :) Tack iTune Festival och Facebook!

Ser fram emot en ledig dag imorgon. Så på planeringen ligger tvättning, packa väska för semestern, intervju, middag och slutligen konsert :)

Brighton

I lördags tog vi tåget till Brighton för att ha en härlig dag vid havet.










Intervju

Nu är det dags. Idag ska jag på intervju för en annan blomsterbutik. Ett mindre ställe, mer butik helt enkelt. Ligger centralt, verkar helt okej, är en interflora butik. Butiken har goda förutsättningar vad det gäller skyltning, men tyvärr tror jag inte riktigt de har nån större koll. De försöker, men blandar lite av varje, Området verkar dock lite skumt, mycket invandrare från arabländerna. Man förstår ju ingenting när man läser skyltarna i butiksfönstren, bara massa underliga tecken... Ja ja, vi får väl se. Alltid en bra erfarenhet att gå på intervju. Känner mig redan stolt att de kontaktat mig, bra början.

Just nu sitter jag och förbereder lite frågor. Känns som jag har betydligt mer krav och vet vad jag vill den här gången, jämfört med när jag först kom hit och var i desperat behov av ett jobb.

Tänk lite extra på mig idag! Tack!


Todays work pics!

Idag har jag varit riktigt kreativ på jobbet. Här kommer lite smakrpov.






BLOC PARTY + The Invisible+ Delphic

I måndagskväll var jag och James på konsert. James hade tur och lyckades vinna två biljetter till iTune Festival som håller gigs varje kväll hela juli. I måndags var det  Block Party på schemat. Själv hade jag ingen koll på bandet, men fick lita på James som sa att de gjort en del bra låtar. Alltid kul att gå på konsert i vilket fall, spciellt när man fått fribiljetter! Kvällen var underhållande och jag kände igen en av alla låtar som spelades, så då fick jag passa på att hoppa lite.





Hampton Court Flowershow, 09.07.11

Förra helgen var jag efter många besvärliga schemaändringar och missplanering av chefen,  ledig fredag lördag och söndag. Långhelg!

Jag åkte till James efter en lång dag på jobbet på torsdagskvällen. Min lediga fredag spenderades på James kontor i Bedford. Jag jobbade med att uppdatera mitt CV och göra en portfolio. Med god hjälp från min egna grafiska designer, så lämnade vi kontoret strax efter 21 med ett proffsigt spiralbundet CV och en imponerande Portfolio i A3 format, plus ett antal visitkort. Jag var nöjd, helnöjd till och med. Dags för jobbjakt!

På lördagen var jag på en av världens största och mest populära flowersow, tillsammans med James och hans mamma. Vi hade en toppendag trots några skvättar regn. Det visades trädgårds design, arkitektur, piff, verktyg, fontäner, möbler, lusthus, grönsaker, snittblommor, kaktusar, plantor och en oändlig massa mer. Fanns så väldigt mycket att titta på, dagen räckte inte riktigt till fastän vi kom dit vit öppning kl 10 på morgonen och lämnade vid stängning kl 19.

Söndagen spenderade jag och James tillsammans på Londons gator. På kvällen åkte vi till hans familj och åt söndagsmiddag, som vanligt. Älskar det, så härligt när alla samlas och det finns mat upp till öronen.

Mor och son




lite sommarglädje...

Tower Bridge
Tower Bridge i bakrunden.

James kom till London för att gå på en designmässa med jobbet i torsdags, efteråt möttes vi upp och promenerade längs Themsen. Vi åt Ben & Jerrys glass på Licester Square och avslutade en härlig eftermiddag med thaimat på en restaurang i Camden.

SORRY!

Känner att jag kanske borde skriva något här. Var ju ett tag sen sist, närmare bestämt 2 veckor och 5 dagar sen. Jag är vid liv, dagarna rullar på, men inte är jag lycklig för det.

Ska jag gå rakt på sak och vara ärlig, så avskyr jag stället jag jobbar på. Det finns inget som heter rättvisa eller ärlighet på det där företaget, tråkigt nog. Jag gör mitt bästa, jag jobbar och sliter, jag kommer in extra när det behövs (fastän jag är ledig). Men vad får jag i utbyte för de tjänster jag gör?! INGET! Alla dagar jag jobbat sen jag kom hit, har jag jobbat det sena skiftet och slutat 21. Aldrig har jag haft ett dagspass (9-3). Jag har bitit ihop och hoppats på att schemat skulle komma att ändras när jag kommit in i rutinerna och blivit en i gänget, men icke. Det blir bara värre och värre... Jag jobbar minst 40 timmar i veckan, alltid kvällspass och nu denna helgen fredag kväll hela lördag och hela söndag, vilket betyder ingen helg. Känns tugnt att bara jobba och jobba och inte ha något annat. Speciellt som nu när jag inte har nåt att se fram emot, jag kan inte träffa James denna helgen eftersom jag måste jobba. Han jobbar måndag-fredag, som vanliga människor, så enda chansen vi har att träffas är helgerna. Fick nya schemat för nästa vecka idag, inte precis någon lycka. Jag jobbar lika illa nästa vecka och helg. Har en dag ledigt, och det är torsdag, vilket känns helt meningslöst. Jag har inte haft någon chans att träffa folk, så jag känner ingen, den enda jag känner är James, och några av hans vänner, men inte kan jag åka dit på torsdag, för alla jobbar. Åhh, jag blir så less... Jag är så arg och ledsen på det här. All skit kastas på mig. Jag ska sluta på det där stället. Efter semestern i Sverige kommer jag inte tillbaks till Flowerstation.

Eftersom jag haft förmiddagarna ledigt denna veckan, har jag varit ute på jobbjakt. James har hjälpt mig och designat ett bra CV och en riktigt profisionell portfolio som jag är jättenöjd med. Jag har varit runt i 9 olika butiker som jag gillar och lämnat ut CV´n. Alla har varit imponerade av min presentation med CV och portfolio. Känns bra, hoppas på det bästa, hoppas på att få en plats i en butik jag tycker om. Jag vill känna mig nöjd med min vardag, vill trivas på jobbet, kunna utnyttja min kreativitet och veta att folk uppskattar det jag gör. Inget av det här stämmer med livet just nu, tyvärr. Men jag kämpar på, jag tänker inte ge upp, jag är inte här för att bli nedtrampad. Jag ska hitta något bra och bli lycklig med min vardag.

Nytt jobb med bättre arbetstider är ett första steg mot ett socialt liv. Som det är nu har jag ingen möjlighet att träffa folk, jag har ingen fritid om kvällarna. Förhoppningsvis, om jag hittar ett trivsamt jobb, kan jag gå med i nån sport eller läsa nån kurs för att träffa vänner. Jag vill ha roligt när jag är här! Inte bara jobba och känna mig ensam då jag inte träffar James... Hoppas ni håller tummarna för mig och ett nytt jobb, det kanske hjälper. TACK!

RSS 2.0