Vackert väder!

Tyvärr blev det ingen bio igårkväll... När vi kom dit var Avatar utsåld så vi begav oss tillbaks hem igen. Dock med en stor påse lösgodis :) Här i England kan man som sagt bara köpa pic'n'mix på biograferna. Fick bli en film hemma i sängen istället. Da Vinci koden, mitt filmval denna gången.

Idag när jag begav mig ut på min vardagliga löprunda knastrade det under fötterna när jag sprang. Solen sken och morgonfrosten glittrade på marken. Allt som varit blött och geggigt var nu fruset till små frostkristaller. Så himla häligt att vara ute denna morgon!

Tacokväll + bio

Här sitter jag med maten redo på bordet och väntar på att James ska komma hem från jobbet. Det blev tacos enligt önskemål. Snabbt, enkelt och gott. Fast var är mannen då? Maten har varit färdig sen strax efter sex eftersom han skulle varit hemma vid sex, därefter ändrat till halv sju. Nu är klockan tio i sju... Han ringde nyss och sa att han snart var på väg. Åhh... Bara en öl med killarna på jobbet. Inte så kul och sitta här själv och vänta...

Vi hade tänkt gå på bio ikväll. Har pratat om att se Avatar så länge nu, så jag hoppas verkligen att det blir av den här gången. Om han kommer hem nångång så vi hinner med att åka iväg till bion i Milton Keynes.

GRATTIS MELVIN!

Idag fyller Melvin 1 år. Första födelsedagen nånsin för den lille mannen.


Grattis på din stora dag Melvin!


(Melvin är alltså sonen till min vän Sandra från floristklassen i Karlskrona)


Snö?!

Jag tror knappt det är sant. Nu när jag tittar ut ser jag små snöflingor falla från himlen, samtidigt som solen lyser. Knäppt. Inte för att det blir nån snö som stannar, men ändå. Roligt med snöööö! Eller vad säger ni där hemma i Sverige? Trötta på snön vid det här laget kanske?!

Nyfiken

Tro inte att ni är osynliga, jag kan varje dag se att ett visst antal personer är inne och kikar på min blogg. Skulle vara jätteroligt om ni när ni ändå har vägarna förbi kunde skriva en liten hälsning eller kommentar. Kanske inte varje gång, men ibland, så man har en anledning att hålla bloggen vid liv. Är det ingen som läser eller bryr sig så känns det ganska onödigt. Fast jag tycker ju egentligen att det är ganska roligt att skriva :) Fastän det inte är så intressant alla gånger.

Tack!


Sol och vind i en frisk kombination!

Startade även denna dag med en löprunda i Ampthill Park. Något tidigare än vanligt, men med gott sällskap. Idag fick jag med mig Stuart, James kompis, ut på rundan. Jag har sagt till honom att man måste träna kondition också, inte bara lyfta skrot som han gör. Så idag tog han beslutet att hänga med ut i morgonsolen. Mycket roligare att springa när man har någon att prata med. Och så gör man bättre ifrån sig när man har någon att springa fortare än hela tiden :)

Det är så fint när man tittar ut genom fönstret. Solen skiner och det ser allmänt härligt ut. Men när man kommer ut blir man genast fångad av den råkalla vinden. Ganska friskt och uppiggande ändå. Det gäller att man klär på sig ordentligt.

Idag har jag redan varit ute och sprungit en gång, städat hela badrummet (inklusive duschen), varit ute och gått samt ätit både frukost och lunch. Snart ska jag bege mig ut igen. Måste promenera upp till banken för att sätta in pengar till hyran. Skönt att ha lite måsten så man tar sig ut. Fast idag gör jag det så gärna när solen skiner!

Innan när jag var ute en runda såg jag faktiskt några små lökväxter sticka upp ur marken. Nu är det på gång, snart kommer den älskade våren. Jag längtar tills man får se allt vakna till liv och sätta blom. Våren är nästan bättre än sommaren, åtminstone vackrare!


Fnissigt

Kolla in det här! Hittade det här på någons Facebook sida. Ganska roligt faktiskt :)

Gå in på Eniro och sök på Kartor/Åsögatan 176 och klicka på gatuvy. Klicka på pilen till höger tills du kommer till det röda huset och där på andra våningen... Zooma : )

Statistik

Här kommer resultatet av förra veckans steg, något färre än föregående. Att springa ger färre steg än att promenera, fast jag känner mig nog duktigare av att springa än att gå.

Måndag: 14 903 steg
Tisdag: 15 273
Onsdag: 17 073
Torsdag: 14 682
Fredag: 13 850
Lördag: 7 957
Söndag: 3 025

Totalt: 86 763 steg




Flygande Jakob på väg!

Ja, rubriken talar för dagens middag. Nu ska jag gå och handla de glömda ingredienserna, därefter sätta igång med maten. Vilken hemmafru jag har blivit på senaste! Usch, hoppas det inte varar länge till.

_______________________________________________


Maten har nu både blivit tillagad och uppäten. Ser ut som en enda röra, men gott var det i alla fall. Så nu är man mätt och belåten. Soffan nästa!


Onsdagslyx :)

Igår efter intervjun åkte jag tillbaks till Bedford för att möta upp James för lunch. Vi började promenera in mot centrum, men vände snabbt om för att ta bilen till den mysiga puben vid sjön. Tyvärr lite för långt att promenera till när man bara har en timme på sig. Vi har ätit där förut, det är en fin ny pub precis vid en liten sjö man kan promenera runt.

På kvällen åkte vi för att storhandla till vår familj bestående av 15 man... Man kan ju tro det i alla fall, så mycket som vi handlar varje gång. Man kan ju undra vad folk tror när vi packar upp våra varor på rullbandet. "Gör dom inget annat än äter eller?!"

Eftersom vi hade en lyxig lunch mitt på dagen så bestämde vi oss för att bara ha något lätt på kvällen. Det gick ju bra med den planen. Det blev ingen lagad mat i alla fall. Efter besöket i mataffären kom vi hem med ostar, kex, salami, oliver, dippar och grönsaker som vi tänkte skulle vara den lilla lätta middagen. Men man kan ju inte sluta äta när det finns så många små bitar av allting. Kan ju inte säga annat än att det är fantastiskt gott med ost och kex :) Jag fick till och med ner några små oliver den här gången, det måste väl ändå vara ett  tecken på att man är vuxen?

Så jag tycker vi summerar dagens matintag som lyxigt. Inte var dag man äter ute på lunchen eller festar till det med ostar på kvällen. Men man måste ju unna sig ibland. Tur jag har en karl som tar hand om mig :)

 


Här bor jag

Google Earth är fantastiskt roligt! Tänk att man kan flyga från ena sidan till den andra på bara några sekunder. Igår flög jag förbi över Karlskrona, Aspö, Sydney innan jag landade i Ampthill.

Här är några satellitbilder över området där jag bor:


Den övre röda circeln är där jag och James bor, den undre är där James föräldrar bor.

Här ser ni en närmre bild över Ampthill.

Här har vi huset. Allra längst ner på station Road.

Prova själva! Det är superenkelt, bara att skriva in en adress eller plats så tar kartan er på en tur till vald destination. För att få tillgång till detta måste ni ladda ner programmet som finns gratis att hämta på http://earth.google.com/. Följ bara instruktionerna på sidan så ska ni se att det går bra :) Trevlig resa!


NEJ TACK!

Första jobbintervjun avklarad, men inget ställe för mig, tyvärr. Inget vidare gott första intryck, inte mycket bättre av att komma in och se lokalen och de så kallade blommorna. Oh my... Men jag höll ut och genomförde intervjun som måste gått lyckat eftersom de erbjöd mig jobbet. De till och med ville att jag skulle börja på en gång, redan imorgon! Men tyvärr, jag kan faktiskt inte jobba i en butik där precis allt är oorganiserat. Både kvinnan och mannen (i sådär 60 års åldern) var mycket trevliga, men det räcker inte. De får helt enkelt leta reda på någon med mindre krav och sämre erfarenhet. Tack och hej.

På söndag är det dags för intervju nummer två. Hoppas verkligen att den butiken har något bättre att komma med. Håller tummarna!

Vilken skatt!

... I alla fall för oss inom blomsterbranschen.

Häromdagen när jag var ute och sprang på morgonen såg jag några bekanta små löv på marken. Det tog mig en stund innan jag fattade och tittade upp bland de bladlösa trädkronorna. På de tomma grenarna växte skatten, enorma klasar av denna exklusiva parasitväxt.

Så idag på eftermiddagen begav jag mig ut för att undersöka vad jag funnit. Jag tog med mig kameran ut på en promenad för att bevisa min skatt. Wow! Jag har aldrig sett något liknande förut! Inte trodde jag att denna växt var så vanlig.

Här ska ni få se lite bilder innan jag avslöjar hemligheten. Vad tror ni att det är?!






Mistlar! Ja, ni vet de där fånigt dyra små kvistarna man köper på julen och hänger i en dörröppning för att få en puss. Här växer de som galna på träden. Jag som tycket att den vi köpte in på Lindohfs var stor, men jämför man med dess bjässar så var den definitivt underlägsen. Kolla in bilderna!

Jag vet inte om det kanske bara är jag som aldrig har sett hur mistlarna växer. Jag är helt extas över vad jag har hittat! Tänk vad jag kunde tjäna pengar på att hugga ner och sälja dessa i juletid.

(Av intresse läste jag på Wikipedia att misteln är Västmanlands landskapsblomma och finns alltså även i Sverige. Här i England och mellersta Europa är den dock betydligt mer vanlig.)

En till!

Nu händer det grejer! Blev just uppring av en man från en blomster design studio i Milton Keynes, som vill att jag kommer in på en intervju imorgon. Wohooo! Så nu har jag två ställen att besöka denna veckan :) Allt eller inget, är det inte så?

Intervju på G!

Wihoo! Dagen har bjudit på framsteg i jobbjakten! På söndag kl. 11 ska jag på intervju för en blomsterbutik i Kempston i Bedford. Företaget har denna butiken plus en mindre inne i Bedford centrum, vilken jag besökt idag. Jag lämnade över mitt CV och gav en liten presentation av mig själv och mina erfarenheter. Pratade med en jättetrevlig tjej som genast bad mig komma på intervju på söndag för att träffa ägare nr 2. Kändes som jag fick en fot in på en gång, hoppas det kan bli något. De är bara ute efter en deltids florist, men något är bättre än inget just nu, eller hur?!

Bokmal?

Inte riktigt, men har än en gång kommit på att det är fantastiskt underhållande att läsa! Har man en bra bok så får man lätt tiden att gå fort. Inte för att man är speciellt social när man sitter helt uppslukad av en bok, men det är svårt att sluta när man väl kommit en bit på vägen. Dessutom så är jag för det mesta ganska ensam om dagarna, så en bok som sällskap är inte fel :)

Just nu läser jag I heart Hollywood av Lindsey Kelk. Anledningen till att jag valde just denna är för att jag läst föregångaren som var galet rolig. Antar att det är en ganska typiskt tjejig bok, men vad gör det? Förra boken jag läste var Angels and Demons, ganska mycket motsatsen till den bok jag läser nu. Man måste ju variera sig lite för att inte tröttna.

 


Ny vecka, nya tag...

Idag är det Måndag igen. Fast tiden går inte lika snabbt som den brukar när man inte har ett jobb att gå till varje dag. Veckorna känns faktiskt ganska långa numera. Men som sagt, ny vecka nya tag! Hoppas det plöttsligt ska dyka upp något som är bara för mig.

Var ute och sprang på morgonen efter att James begett sig till jobbet. Konstigt nog, efter två dagars helguppehåll, så gick det oförskämt bra idag. Av nån mystisk anledning så tog samma runda 10 minuter kortare tid, så idag blev det bara 30 minuter. Ännu konstigare, jag kände mig inte alls trött eller utmattad efterråt. Måste ju vara positivt, eller?! Tror jag ska hitta mig en ny runda, eller kanske göra om den jag har, börjar redan tröttna på att springa och promenera samma runda varje dag.

Snart ska jag spatsera över till Flitwick för att ta tåget till Bedford. Hittade en annons angående ett floristjobb i utkanten av Bedford häromkvällen, så jag tänkte att jag skulle ta mig dit för att presentera mig själv och lämna av ett CV. Spännande att se hur dennna butiker kommer att se ut. Hittils har jag inte precis blivit överimponerad av utseende och display i Bedfords blomsterbutiker.

Minnen

Häromdagen roade jag mig med att pyssla ihop ett kollage med bilder från när Malin var och hälsade på mig i London. Titta så fint det blev :)



På visit i London.

Igår spenderade jag dagen i London tillsammans med Jasmina. Vi jobbade tillsammans på mitt andra jobb i några veckor innan hon åkte tillbaks hem till Sweiz. Igår kom hon tillbaks för att hälsa på en kompis som numera jobbar lite extra i butiken där vi brukade jobba.

Vi gjorde inte så mycket mer än att strosa runt och prata om allt möjligt. Konstigt när man ses igen, det känns ändå som det var igår. Vi hälsade på i Westfield för att säga hej till Jasminas vän Nadege och till Akari som jag brukade jobba tillsammans med.





Det gamla gänget på Galton Flowers... Jasmina, jag och Akari.


London!

Är just nu på väg mot London för att träffa Jasmina, den sweiziska tjejen som jag brukade jobba tillsammans med i Westfield :)

Statistik

Det där var ett konstigt ord att skriva. Vem kom på det?! I alla fall så har jag varje dag sedan jag började använda min stegräknare, skrivit ner all info från den lilla makapärens minne. Nu ska vi se hur statistiken ligger till för veckan som gått.

Måndag: 19 350 steg
Tisdag: 18 724
Onsdag: 18 688
Torsdag: 20 849
Fredag: 15 160
Lördag: 11 612
Söndag: 14 032

Totalt: 118 415 steg

Såhär ser det alltså ut. Inte så illa va?



Promenad

Ja, såhär kan det se ut när jag är ute och promenerar. Tog med mig kameran som sällskap idag, mycket roande faktiskt.






En liten bild på huset där jag bor fick vara med på ett hörn också. Samt mina välanvända löpar/promenadskor...


Heja Heja!

Avklarat tredje löprundan denna veckan, känns bra. Har börjat springa på mornarna istället för att promenera. Samma runda som vanligtvis tar en timme att gå, tar istället 40 minuter att springa. Det är egentligen bara de första 10 minuterna som är dryga, när man väl passerat det stadiet går det som på räls och det känns som man kan springa i evigheter.

Det är som vanligt bara jag och hundarna i parken. Ibland ser jag samma personer vara ute och rasta sina hundar som andra dagar. Det speciellt en gammal man som jag alltid träffar på. När snön låg på marken brukade han fråga mig varför jag inte sprang, jag sa att det var för halt. Nu när jag väl börjat springa istället ropar han "heja heja, du blir nummer ett!".

Fotboll

Igårkväll var vi som sagt och kollade på fotboll i Milton Keynes stadium. Det var MK Dons mot Southampton. Det var ingen höjdarmatch precis. MK Dons förlorade med 0-1 till Southampton. Inget vidare spel från vår sida. Inga chanser, inga offringar. Fin arena i alla fall! Såg alldeles ny ut. När matchen var slut var vi kalla som istappar. Temperaturen sjönk under dagen från en sisådär +8 grader till +1,5. Brrrrrrr!





2 år sedan, redan?

Kom just på att för exakt två år sedan, idag den 20 januari, begav jag mig av mot mitt stora äventyr i Australien. Kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Nog för att tiden gick fort när man var där, men efteråt då? Jag hinner inte med! Livet bara springer förbi medans man själv står där och trampar.

Längtar verkligen tillbaks till Australien. Det fanns så himla mycket att se. Hela världens klimat i ett och samma land. Har verkligen många fina och härliga minnen från Australien. Det bästa är väl Fraser Island, där jag träffade James första gången.














Åhh vad jag drömmer mig tillbaka nu... Godnatt


Under filten med en kopp te

Jag är just hemkommen efter den dagliga promenaden i parken. Så skönt med frisk luft! Enligt väderleksprognosen skulle det regna hela dagen, men något regn har jag som tur väl är ännu inte sett någon skymt av. Men mörket börjar dock smyga sig på där ute.

Jag brukar undar var alla människor håller hus när jag är ute och promenerar. Det står alltid så många bilar parkerade vid parken, men jag ser sällan tillräckligt många för att det ska gå jämt ut med antalet bilar. Ganska roligt att folk kör bil för att gå ut och rasta hunden. Eller att de kör bil ner till gymmet för att köra ett hårt pass. Folk är inte så positiva till vardagsmotion i det här landet. Antingen är man träningsfreak eller bara soffpotatis. Här finns liksom inget mellanting, att vara nyttig och vara ute i friska luften ses som överkurs. Lika bra att äta lite chips när  man kommer hem från jobbet (istället för att äta middag), för det är ju nyttigt, potatis är ju bra, eller hur?! Ja ni hör ju hur folk resonerar... Inte undra på att många är stora som hus... Det är ett latmaskland jag befinner mig i.

Ikväll ska vi på fotboll. James och hans pappa och hans pappas vänner ska se nån match på Milton Keynes arena. Ni hör ju hur insatt jag är, vet inte ens vilka lag som spelar. Kan ju ana att det är Milton Keynes eftersom vi åker dit, men vem vet.

Just nu sitter jag och värmer mig med en kopp te i min julklappsmugg från James bror. Det är en mugg med en bild på en man i boxershorts, men när det varma teét kommer i så åker kallingarna av! Roligt va?


Jag undrar varför denna mugg aldrig är ren när jag ska använda den. Tror minsann att det är fler än jag som använder den här i huset!

Ensam...

Sitter och tittar igenom gamla bilder igen. Eller egentligen inte så gamla, bara från året som gått. Tittar just nu på bilderna från när familjen var över på besök i London. Första resan med flyg. Första gången i en riktigt storstad. Det var så himla roligt att ni alla kom och hälsade på.


Ni kommer väl ihåg den här bilden? - Hoppa på 3!

Jag hatar att vara ensam hemma... I alla fall när det är ofrivilligt. Jag vill verkligen ha ett jobb nu så jag får något att göra om dagarna. Det är så otroligt tråkigt att bara sitta hemma och vänta på att de andra ska komma hem... Jag vill också jobba och bli väntad på. Fick i alla fall ett till svar på e-mailen idag. En annan butik i Milton Keynes som lägger mitt CV på lager, men inte behöver någon just nu. Typiskt. Allt känns så hopplöst just nu... Man kommer liksom ingenstans... Står och trampar på ett och samma ställe. Har tiden stannat? Kan nån smälla till den där klockan så allt blir till en vardag  igen. Känns som man har tappat bort livet. Inte för att jobba är ens liv, men utan jobb har man faktiskt inget liv. Jobb har man för att kunna leva och ha roligt. Men har man inget blir det svårt, allt man vill göra kostar... Jag hoppas verkligen att något dyker upp väldigt snart! Ni kan väl alla hålla tummarna eller ge mig en extra tanke varje dag?

Jag saknar er alla. Känner mig väldigt ensam här borta när de jag känner är upptagna med sina liv... Jag önskar  man kunde pussla ihop alla bitar man tycker om och få allt på ett och samma ställe. Men tyvärr är det inte så enkelt som man kunde önska. Är det meningen att man aldrig ska få bli helt nöjd och känna sig trygg i livet?

Pust...

Har spenderat nästan halva dan till att försöka fixa till utseendet på min blogg. Jag hoppas att ni ser någon skillnad. Känner mig dock inte helt nöjd... Får bli ytterligare några ändringar imorgon. Nu är jag trött i huvet så ska stänga ner.

För övrigt har jag som vanligt varit ute och promenerat på dagen. Eller först på morgonen, sen på eftermiddagen. När James kom hem efter jobbet åkte vi för att besiktiga hans bil. Den gick tyvärr inte igenom... Han måste byta båda backdäcken. Ny besktningstid på torsdag morgon så det får bli snabba ryck!

Ännu en dag...

Idag är det måndag igen. Jag gick upp strax efter att James gett sig av till jobbet. Hoppade i kläder och skor för att, hör och häpnad, bege mig ut på en springrunda. Istället för att promenera skärpte jag till mig och sprang min runda istället. Gick dock inte helt enligt planen... Sprang först 15 minuter, gick 10 och sprang sedan 20. Helt okej tycker jag för att vara första rycket. Enligt stegräknaren tar man visst färre steg när man springer än om man går.

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt idag. Suttit vid datorn och försökt hitta jobb... Inte helt enkelt faktiskt!

Var ute och gick en runda på eftermiddagen för att fräscha upp huvet efter alltför lång tid framför datorn. Känner igen att det börjar banka från insidan. Förstår inte hur folk kan sitta vid datorn en hel dag, typ som James gör. Jag skulle nog kollapsat.

Nu är det väl snart dags för att ta tag i middagen. James bör komma runt sextiden så lika bra att förbereda.

Hoppande dreglande håriga monster!

Idag när jag steg upp på förmiddagen och tittade ut genom fönstret blev jag nästan bländad av solen. Jag snabbade mig på med promenadutstyrlsen och begav mig ut på en underbar tur i parken. Har varit jättefint väder hela dagen! Så härligt med solsken. Alla blir så mycket gladare och det finns så mycket mer möjligheter i tillvaron. Till och med fåglarna kvittrade i buskarna! Nästan som en vårdag :)

Jag var som vanligt ensam promenerande bland alla hundar och hundägare. Måste säga att jag skarpt ogillar dessa ouppfostrade djur som anfaller mig med sina blöta tassar. I detta land behöver man nämligen inte ha koppel på sina hundar, så de springer lösa i parkerna. Usch, jag tycker verkligen inte om när djur jag inte känner kommer och hoppar på mig. När jag ser en hund närma sig mig så lägger jag i en extra växel och försöker försvinna så snabbt jag kan. Men så anfaller de... Och hundägarna bara ler och fnissar. Jag tycker absolut att det borde vara lag på att ha hundarna kopplade överallt!

Har haft en ganska slö dag för övrigt. Gick tillbacks till sängläge efter promenaden för att titta på film. James hade nämligen inte rört sig ur fläcken under den timmen jag var ute och gick.

Nu har vi just kommit tillbaks hem efter att ha varit på söndagsmiddag hos James föräldrar. Alltid mysigt och trevligt att träffas sådär en gång i veckan tycker jag.

Nu är det dags för film nr två för dagen. Mitt val, Angels and Demons sitter laddad i dvd spelaren. Hejdå!

Lördag

Igår var vi och åkte skridskor sedan bowlade tillsammans med James bror Daniel och hans sambo Lisa. Roligt att se hur folk beter sig på hal is. Jag var ju självklart mästarinna! :) James är fortfarande i Bambi stadiet, men lär sig snart. Bowlingen gick sådär. Daniel var alldeles för bra för oss och vi blev nästan utklassade! Men roligt var det i alla fall.

Senare på kvällen beställde vi indisk take-away och tittade på film i Daniel och Lisas hus. Mycket trevlig och bra dag :)


Det var då det.

Just nu roar jag mig själv med att titta på gamla bilder från flera år tillbaka. Roligt att se vad man hade för sig och hur man såg. Det är både på gott och ont man ser tillbaka på dåtiden.


Mer snö!

Jag ser det snöar! Gick upp vid 8 idag för att åka och shoppa med Stuart vid 9. Jag stod redo vid dörren när Stu sa åt mig att titta ut. Det snöade! IGEN! Ännu mera snö i detta kaotiska land. Vad ska alla människor ta sig till, haha. Vi begav oss i alla fall ut i yran. Inte för att det snöade speciellt mycket, men det hade ändå lagt sig en sisådär 3 centimeter på marken. Det räckte för att inte få nått grepp med bilen. Krånglade lite uppför backen, men vi löste det.

Trafiken påvägarna stod i stort sett helt stilla. Bilar i långa köer så långt ögat kunde se. Så vi vände om och satsade på motorvägen istället. Mycket bättre. Vi tog oss fram till shoppingcentret och åtminstone Stuart shoppade loss. Själv fick jag vara smakråd och bärhjälp. Bättre än att sitta hemma och inte göra nånting.

Nu ska jag nog bege mig ut i snön en runda. Kanske leka lite, eller bara promenera.

Undrar hur det ska gå för James att komma tillbaks från jobbet ikväll. Han klarade sig dit, men eftersom det fortfarande snöar så kanske det blir problem. Hoppas det går bra utan bekymmer. Folk kör ju som idioter i det här landet. Speciellt när det kommer lite snö, då ligger fler bilar i diket än vad som rullar på vägen.


Middag

Handling avklarad, middag lagad och dessutom uppäten. Mycket gott. Det blev stekta rödlöksburgare med pepparsås och bakad potatis med philadelphia ost (vitlök och örter), därtill rivna morötter, kokt sparris och minimajs. Oj oj, låter ju som värsta lasset. Det var det kanske också, men gott var det i alla fall. Vi är ganska bra på att laga mat jag och James :) Ännu bättre på att äta den...


Tråk...........

Det är skittråkigt att inte jobba... I alla fall när alla andra gör det. Jag leter och grejar hela tiden, men ännu inget napp. Har besök alla blomsterbuiker i Bedford (där James jobbar), men bara en var okej, resten var värdelösa. Man vill ju helst inte jobba nånstans där det ser ut som kriget, eller hur?!

Igår mailade jag i alla fall ett tiotal butiker i områdena omkring tågstoppen. Fick två svar idag på morgonen. Det ena var från den fina butiken i Bedford där jag helst skulle vilja jobba just nu, hade varit smidigt. De anställde tyvärr någon för två veckor sedan, men var väldigt imponerade av mitt CV, så det verkar inte helt hopplöst. De hör av sig igen när chefen kommit tillbaka i slutet av månaden. Men har man ro att vänta en hel månad till?! Jag får panik av att inte göra nånting... Dagarna känns ju hur långa som helst.

Den andra butiken jag fick svar från ligger i St. Albans som ligger ca 30 minuter bort med tåget. De erbjöd mig jobb till alla hjärtans dag, men inte mer... Till alla hjärtans kan man nog få jobb upp över öronen hos olika butiker skulle jag tro, med tanke på att det är årets största dag inom blomsterbranschen, världen över.

Idag har jag varit och simmat. Försöker hitta på saker varje dag, jag klarar inte av att bara sitta inne och inte göra nånting. Promenerade till Flitwick Liesure Center där det finns gym och simbassäng. Jag simmade 60 längder på ca 50 minuter. Man blir inte sådär megatrött av simning, det känns mest efteråt istället.

Jag har förresten börjat använda stegräknaren jag fick av mamma och pappa i julklapp. Har varit ute och gått lite varje dag, men så i söndags så kom jag på att jag faktiskt fick en räknare i julas, men vart hade jag lagt den?! Hittade tillslut den lilla makapären där jag hade lagt den på ett smart ställe. Så nu har den använts de senaste dagarna. Spännande att se hur många steg man tar. Men det blir gärna att man går några extra, tillexempel runt bordet istället för att sätta sig direkt i soffan, eller runt en stolpe istället för att snedda. Jag tror man blir lite knäpp.

Jag har varit ute och gått i Ampthill park nu nästan varje morgon sen jag flyttade hit. Har hittat mig en tur som tar precis en timme, helt lagom för att bli pigg på morgonen. Snön ligger fortfarande vit i parken, det knastrar under fötterna när man promenerar. Fast det har börjat töa, det är mest slask på gångbanor och vägar. Men som sagt, i parken är det vitt och fint. Det är så himla vackert att se ut över fälten när allt så långt man ser är täckt av ett vitt snötäcke.

Oj, nu kom hem James hem. Ska åka och handla, sen laga middag. Hej så länge!


Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Här åks det pulka var dag! Tänk att lite snö kan förvandla en helt vanlig kulle till den populäraste platsen i området. Igår efter att jag varit på Jobbjakt i Bedford, så mötte jag upp Lewis och Jessica för att raca i pulkbacken. På med kläder i flera lager, sen var vi redo. Backarna man åker pulka i här är inte precis som Djupviksbacken hemma på Aspö. Här är långa höga branta backar. Perfekt för att åka pulka helt emkelt :) Folk precis överallt, barn, vuxa, gamla och coola tonåringar med en öl i handen. Alla älskar att åka pulka!

Nackdelen med snö i det här landet är vägarna. Det finns inga plogbilar som tar bort snön eller sandar vägarna. Lager på lager packas till is och bilarna bara slirar runt. Många har det jättesvårt att ens komma iväg med bilen. Varför använder engelskmän inte vinterdäck?! England är verkligen ett hopplöst land på många vis. Känns som att det mesta ligger efter i utvecklingen här... Men man får anpassa sig och försöka leva med alla olikheter.

Chokladfabriken!

Några dar efter att jag och James kommit tillbaka till England så åkte vi till Cadbury World tillsammans med Lewis och Jessica. Det var vi och alla barnfamiljer kan man väl säga... Vi fick lite smakprov, men kunde fått mer tycker jag! Lite besviken över vad vi fick se och inte. Jag hade hoppats på att få se hela tillverkningen från blandning till förpackning... Trodde vi skulle få se de små bitarna spritsas ut och landa på rullbandet och så vidare. Det hela var mest en barngrej med tecknade filmer och rollspel. Men vi har i alla fall varit där nu!










Efteråt stannade vi till i Milton Keynes för mat på Wagamamas, lite spel i arkaden och slutligen bowling :) Jag vann mot datorn i racing spelet! Ingen av killarna som väntade sig det, haha!



Nyår

Nyårsafton var en händelserik kväll med både gott och ont. Vi var ett gäng som möttes upp vid femtiden för att ta tåget in till London. Vi åkte direkt ner till floden där vi gick in på första bästa pub. Spenderade kvällen på denna och en annan pub på andra sidan Themsen. Folk splittrades och saker hände, så tolvslaget var det tyvärr många som missade. Jag var med några stycken och försökte få en skymt av fyrverkerierna. Tyckte att vi hade en riktigt bra plats mitt på bron, men när raketerna väl började skjutas insåg vi att vi var på fel sida... Typiskt. Men en liten skymt av fyrverkerierna fick vi se.



Årets fulaste snögubbe


Vinter

James och jag gick på en härlig vinterpromenad i Ampthill Park på förmiddagen. Lite snöänglar, brottning i snön, kullerbyttor och snöbollskrig hann vi med. Här kommer några bilder från dagen :)


Min fina snöängel :)


Många som åkte pulka lite överallt nerför parkens alla kullar.

Jag älskar snööö!

James passade på att bygga sig en liten snöman :)

Här ser ni skapelsen, vad tycks?

Inte visste jag att James var så akrobatiskt och kunde göra kullerbyttor

Här görs det snöänglar

Liten paus med utsikt över Bedford.

Vackert att se på det vita vinterlandskapet.


Jag ser det snöar!

Klockan nio på morgonen var jag ute och lekte i snön. Jag skulle åkt med James till Bedford där han jobbar, för att dela ut mina CV´n. Men så var det ju det här med snön... Detta land har inga resurser för lite snö. James kan inte ta sig till jobbet så det får bli en lekdag i snön :) Klagar inte på det!


Snöängel

Titta så fint jag gjorde åt James.

Svensk Jul

Har inte riktigt tagit mig tiden att lägga upp bilder från julen. Kände att det är ett bra tillfälle just nu, då jag sitter ensam i soffan och väntar på att James ska komma hem efter jobb och bilmek.











Vinterpromenad i Ampthill Park

Idag är alla tillbaks på jobbet, utom jag... Jag har suttit inne större delen av dagen för att leta jobb. Har gjort en lång lista på blomsterbutiker i områdena i närheten av där vi nu bor. Jag har också uppdaterat mitt CV och gjort mitt bästa för att skriva om presentationsbrevet. Tur jag har en engelsk man som kan rätta till misstagen.

Efter 5 timmar framför datorn begav jag mig ut på en härlig kall promenad i det frostiga vintervädret. Så himla fint när allt glittar av de små iskristallerna. Jag hade som alltid med mig kameran och hann med att knäppa lite bilder innan solen var på nedgång. Tiden gick snabbt och jag uppäckte att jag varit ute i nästan två timmar, skönt.











West Ham - Arsenal

Igår var jag på fotbollsmatch med James och hans pappa. West Ham på hemmaplan mot Arsenal. James pappa som är West Ham fan fixade biljetterna så James som är Arsenal fan var sådär nöjd med att sitta på fel sida. West Ham gjorde mål i slutet av första perioden, Arsenal gjorde sina två vinnarmål i andra, så ganska intressant match. Kallt som tusan! Tyckte jag hade klätt på mig bra, men tydligen inte...


Upton Park Stadium.




James vann £50 på tipset! Och så var vi tydligen omringade av kändisar.



Två frusna eskimåer.


Gott Nytt År!

Nu är julen över och nytt år har det blivit. 2010, ja visst känner man sig gammal...
Jag har i alla fall hunnit med att bli blivit sambo sedan kom över till England efter julfirandet. Numera bor jag tillsammans med James och hans bästa vän Stuart på adressen:

19 Folders Gate
Ampthill
Bedford
MK45 2UN
ENGLAND


RSS 2.0