Jobb-bilder





Dagens BQ


Dagens bukett värd £70 (840sek), innehållande 7 röda rosor, 3 gröna anthurium, virburnum, 5 svarta callor, svarta cordyline blad, 3 vita brassica och drygt en bunt salal. 

Jag hade precis gjort klart buketten och en kund hade redan valt en annan av mina buketter för £25 (300sek), men ändrade sig snabbt när han såg denna. £45 (540sek) är ju inte så stor skilland eller
hur?! LÄTTSÅLD!

Resten av helgen

I söndags åkte hela familjen Lewis till en rallybana i Oxford där James bror Matthew skulle vara rallyförare för en dag. En dags upplevelse han fått i present av mosterns familj. Det var jättefint väder, varmt och soligt, vilket vi alla kunde känna på axlarna efter några timmar i solgasset. Efter en rallykörningen stannade vi till vid en jättemysig pub där de andra drack öl och åt pommes.

På kvällen körde James och jag till Milton Keynes där vi åt pasta på en restaurang och kollade på Night at the Museum 2 på bio. Fullspeckad dag!

I måndags var det röd dag här, så de flesta hade en extra lång helg. Jag började jobbet cid 3pm, så kunde spendera förmiddagen tillsammans med James. Jag bakade scones till frukost och vi hade en lugn morgon. James körde mig till Bakerloo linjen igen. Sparar inte precis någon tid, men vi kan ses längre. 
 


James och familjen




En del av helgen

Helgen gick fort, som vanligt. Tiden går så fort när man jobbar kvällarna, dagarna bara flyger förbi.

I fredags kom James och hämtade mig vid jobbet kl 21. Han körde hela vägen in till centrala London för att tillbringa kvällen tillsammans med mig. Vi körde hem till mitt och gjorde ett snabbt klädbyte för att bege oss upp till Hampstead Heath för att äta middag på restaurang. Vi hamnade på PizzaExpress, en fin pizzarestaurang med en massa olika varianter. Efter maten promenerade vi hemåt, köpte glass på vägen som vi sedan smaskade i oss i sängen.

Eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 3pm så spenderade vi även lördagsförmiddagen tillsammans. Vi promenerade ner till Camden Town för att kolla runt på marknaden. Det var fullt med folk överallt, ett populärt ställe att besöka en lördag. Efter att ha strosat runt i alla gångar och vrår i ett par timmar så köpte vi med oss mat som vi sedan åt på Primrose Hill. Vädret var underbart och utsikten fantastisk! En härlig dag, önskar bara att jag varit ledig hela.

På kvällen efter jobbet tog jag tuben mot Bakerloos ändstation där James väntade för att hämta mig. Vi kollade film och åt varma nascos, fast jag somnade innan slutet som vanlifgt.


Primrose Hill

Helgens bild


40 rosor
Bukett med 30 röda och 10 orangea rosor + virburnum, poppel och salal

Camden Market

Idag begav jag mig ner mot Camden Markets innan jobbet. Strosade runt bland massor av små stånd och butiker. Häftigt ställe. Skulle kunna gå runt en hel dag i alla gångar och vrår som finns i de gamla stall byggnaderna.

Camden MarketCamden Market

Dagens väder

Solen sken och det såg ut att bli en riktigt härlig dag när jag promenerade till jobbet  vid 8am tiden imorse. Efter ett par timmar på jobbet började det plötsligt ösregna. Himlen öppnade sig och regndropparna var stora som stenkulor! Vädret ändras verkligen  snabbt i denna stad, något man måste vänja sig vid. Så ett paraply är alltid att rekomendera i handväskan!

Regn
Obeskrivligt skyfall!

Dagens bilder

Lägger upp ett antal bilder från min lilla promenad idag.

RosorRosRosenträdgården
Smörblommor
Regents ParkFontänFontän
Jag
BroVattenfallRegents Park
AnkorAnkor

Jobb-info

Sitter och tar det lugnt efter jobbet med en kopp te. Jag är så engelsk, dricker te nästan jämt. Behöver nåt som piggar upp litegrann efter en sen jobbdag. Man blir alldeles matt av att jobba kvällar, inget jag skulle välja frivilligt.

Jag blir så rastlös om förmiddagarna innan jag börjar jobba vid 3pm. Idag gick jag hemifrån en timme tidigare än vanligt, så hade gott om tid för att promenera runt i Regents Park. Just nu är rosorna i full gång med att blomma ut. Jag begav mig till Queen Marys Garden, precis i mitten av Regents Park, där rosenträdgården finns. Promenerade runt i sisådär en och en halv timme innan jag gick till jobbet. Allt är så himla fint nu, är alldeles grönt. Hoppas bara på lite mer sol. Idag har det varit ganska varmt, men det blåser rejält.

Jobbet går bra. Jag känner att jag kommit in i rutinerna och allt flyter på. Behöver inte fråga så mycket om priser eller vad som behövs göras. Vet såklart inte hur allt går till ännu, men jag känner mig nöjd med min prestation. Arbetskamraterna verkar inte ha nåt att påpeka och kunderna köper min alster, så det finns inget att direkt klaga över.

Imorgon är det åter igen dags för en 12 timmars dag, 9-9. Kändes okej förra veckan, så det blir nog bra imon också. Tisdagar är en fullspeckad dag, mycket ordrar och företags arrangemang att leverera. Hoppas på att få göra lite stora pampiga arrangemang imorgon.


Dagens utsikt över London från Primrose Hill.
Den här vyn ser jag varje dag på min väg till jobbet, inte illa va?

Helg?

Vad händer egentligen. Dagarna bara flyger förbi! Vart tar tiden vägen? Kan inte förstå vart helgen tog vägen. Man blir helt förvirrad av att jobba kvällar.

I lördags åkte jag direkt till James efter jobbet. Vill så gärna hitta på nåt en lördagskväll, men vad orkar man med när man inte kommer hem förrän strax innan elva? Blev Madagaskar 2 och en kopp te i sängen.

På söndagen hade vi tänkt göra nåt kul, åka på utflykt nånstans. Men eftersom det regnade mer eller mindre från och till så sprack vår plan om att åka till stranden. Vi begav oss istället till safariparken där vi strosade runt bland djuren. Och vet ni vad, sen åkte vi till IKEA! Jag behövde köpa lite smågrejer till mitt rum, och vart åker man då?! Även här i England är IKEA det främsta, ganska tufft tycker jag. Extra kul när namnen på alla prylar är på svenska, kan inte vara lätt för de där engelskmännen. Så där gick jag runt och tjuvlyssnade och fnissade när folk försökte uttala namnen på vad de skulle köpa. Jag fick i alla fall med mig en tvättkorg, lampskärm, lunchburkar, fotoramar och en bok till James om svenska maträtter. James köpte kaviar, ost, skorpor och knäckebröd, han gillar det där svenska.

Jag leker


Pingu o jag
Jag och James
IKEASingoalla och Ballerina!


Åkte hem till mitt imorse då James skulle till jobbet. Så nu sitter jag och inväntar tiden för att gå till jobbet. Lyssnar på musik, fick en cd-spelare av James i present när jag kom dit i lördags.

Vet inte hur vädret är här, det ändras hela tiden. såg riktigt mörkt ut ett tag, men nu skiner faktiskt solen. Hoppas det håller sig fint så jag kan promenera till jobbet. Det växlar hela tiden, så man kan aldrig riktigt vara säker på hur det ska bli.

Veckan består av jobb måndag, tisdag, onsdag, fredag och lördag. Är ledig alla förmiddagar utom tisdag då jag jobbar 9-9. Jag är vill jobba som vanligt, gå upp tidigt och komma hem normal tid på kvällen... Känns inte som min grej att jobba sena kvällar... Men man får väl vita ihop och hoppas att schemat ändras.

Stadsvandring genom London

Igår gjorde jag som sagt en riktig stadsvandring i London. Tog på mig promenadskorna och gav mig ut strax efter 11 tiden på förmiddagen. Promenerade ner in till city genom Primrose Hill (1) och Regents Park (2). Detta är samma väg som jag kommer att gå till jobbet, tar knappt 30 minuter i rask takt.  Parkerna är jättefina, där finns allt, stora gröna områden där folk spelar bollsporter eller leker med sina hundar, skog, välorganiserade rabatter och planteringar, båtuthyrning för en tur med trampbåt i den lilla sjön, cafeér och restaurang.


Primrose Hill
Regents ParkDuva
Regents Park


Jag fortsatte min tur längs Baker Street (3) för att ta mig mot Hyde Park. Vid hörnet av Hyde Park ligger Marble Arch (4) som är något i stil med triumfbågen.


Sherlock Holmes Museum
Baker Street

Marble Arch


Jag promenerad tvärs över Parken och längs med den lilla sjön. Hyde Park (5) är större än Regents Park, men jag föredrar ändå Regents Park. Tog mig för att titta på lite sevärdheter i parken, första var statyn av Peter Pan (6), därefter statyn för hälsa (7), stannade till bland alla svanar och andra fåglar för att titta ut över dammen och se Kensington Palace (8), ett av drottningens palats. Gick vidare i Parken mot Kung Alberts minnes monument (9), ett stort högt torn med gulddetaljer. I Hyde Park finns även en fontän till minne av Prinsessan Diana (10). Jag gick vidare för att ta mig en titt, men blev ganska besviken av vad jag såg, var var fontänen? Lite sipprande vatten i något som liknade en  vattenrutchbana.


Hyde Park
EkorreHyde Park
Hyde Park
Peter PanStatyn för hälsaKensington Palace
Albert Memorial
Albert memorialJag och AlbertAlbert memorial
Hyde Park
NyponrosorHumlanNyponrosor


Jag strosade vidare längs sjön för att ta mig ut ur parken och vidare mot Buckingham Palace. Precis i slutet av Hyde Park finns en rosenträdgård (11), jag blev glatt överraskad när jag möttes av fullt utslagna rosor i olika färger och storlekar med underbara dofter. Här finns också en staty av Akilles (12) och tunneln (13) in mot Hyde Park. 


Rosor
RosorVit rosRosenträdgården
Jag och rosorna
Orangea rosorStatyDe luktade jättegott!
Akilles
EkorreMot Hyde Park


Mitt i mellan Hyde Prak och Green Park finns Wellington Arch (14) och andra minnes monument för soldater. Promenerade genom Green Park fram till Buckinghamn Palace (15) och Queen Victoria Memorial (16), där jag satte mig ner för att äta min lunch. Det var fullt med turister och skolklasser runt om palatset, svårt att få en lugn stund för lunch.


Wellington Arch
Toppen av Wellington ArchKrigs monument
Green ParkGrindarna mellan Green Park och Buckinghamn PalaceMassa guld på grindarna
Queen Victoria Memorial
Jag och Buckingham Palace


Jag gav mig snart vidare mot Westminster Cathedral (17) och därefter Westminster Abbey (18). Westminster Abbey är en jättestor gammal kyrka, verkligen helt fantastisk! Härifrån ser man min favorit, Big Ben (19), det bästa i hela London. Big Ben är något speciellt, inte bara en stor vacker klocka. Jag promenerade över Westminster Bridge för att ta lite fina bilder av Big Ben och Houses of Parliament (20). Från bron får man enastående vyer längs Themsen och alla de fina byggnaderna längs med. Gick tillbaka på andra sidan av bron för att knäppa några foton av London Eye (21), det stora stora parishjulet varifrån man får en blick utöver hela London.


Westminster Cathedral
StatyWestminster AbbeyWestminster Abbey
Big Ben!
Jag och Big BenBig BenJag och Big Ben
Big Ben
London Eye
Houses of ParliamentVy över Themsen från Westminster BridgeJag framför Houses of Parliament och Big Ben
Jag på Westminster Bridge

Jag begav mig vidare längs Whitehall (22), där alla viktiga politiska engelska personer bor, för att ta mig in mot centrum. Stannade till vid Trafalgar Square och tittade på Nelsons Column (23) och fontänerna omkring National Portrait Gallery.

WhitehallWhitehallNational Portrait Gallery
Jag och lejonet på Trafalgar Square
Nelsons ColumnBrittisk flagga

Gick vidare upp mot Picadilly Circus (24) och därefter strax intill Leicester Square (25). För mig är Picadilly Circus verkligen inget speciellt, en fin staty och en väldigt busy plats full av trafik och massor av reklam. Från Leicester Square tog jag mig vidare till Covent Garden (26), en trevlig gammeldags inomhusmarknad med hantverksarbeten.

Picadilly CircusMama Mia
Ben & Jerrys!Covent Garden

Jag promenerade vidare upp mot och längs med Oxford Street (27), Londons främsta shoppinggata. Här finns galet stora butiker och gatorna är fulla av människor. Ingen bra plats att befinna sig på när benen är ömma och fötterna bara vill hem. Från Oxford Circus gick jag raka vägen upp längs Great Portland Street och Alabany Street för att bege mig hemåt efter en lång dag på mina stackars fötter. 

Oxford Street

Gjorde ett snabbt stopp i  Camden Town (28) där jag köpte en indisk takeaway på marknadsplatsen. Camden är ett tufft område med galna butiker och massa uteställen. Från Camden gick jag raskt vidare genom Chalk Farm för att tillslut komma hem till Belsize Park där jag numera bor. När jag kom hem visade klockan 8pm.... Många timmar i promenadskorna.

Camden TownCamden TownCamden Town

Känner mig nöjd med gårdagen, hann med att se det mesta av Londons sevärdheter. Idag känner jag dag av de där 9 timmarna i både ben och höfter. Börjar jobba klockan 3pm, så fram tills dess tänkte jag bara ta det lugnt då vädret inte verkar lovande.

Hoppas ni känner er nöjda med att ha deltagit i min sightseeing tur genom London!

KARTA


Dagens promenad

Bowling

Ikväll har jag spelat bowling med några svenskar. Svenska kyrkan anordnar varje onsdag något för oss unga i London. Denna gång blev det bowling i Canada Water. Vi möttes upp vid t-stationen och gick tillsammans mot den stora bowling restaurangen "Hollywood bowling". Hela området kändes väldígt amerikanskt, speciellt med tanke på alla snabbmatsrestauranger runtomkring.

Kul att träffa lite nya människor, fastän de var svenska. Kändes inte riktigt som min grej det här med att träffa människor inom kyrkan. Så falskt på nåt sätt. Alla som var med hade en aktiv anknytning till kyrkan, vilket märktes ganska tydligt. Jag som är helt ointresserad och oengagerad i allt som har med Gudar att göra kände mig lite udda och som en bov.

Bowling är alltid roligt, så jag är glad att jag följde med ändå. Man kan ju inte bara sitta hemma och glo när man inte känner nån, eller hur?!




Jag behövde bara lite uppvärmning, sen gick det bra. Slutade på 99p.

Promenad i Hampstead Heath

Begav mig ut på promenad strax innan klockan 12 idag. Har strosat runt i stora grönområden, parker och skog hela dagen. Vädret har varit okej, uppehåll, men fuktigt i luften. Det är ingen sommarvärme precis, trots att London ligger cirka en månad före Karlskrona.

Åt min medpackade lunch på ett jättemysigt ställe i Golders Hill Park. En stor gammal trädgård med mysiga gångar fulla med växtlighet. Verkligen ett ställe att besöka om man tycker om grönska och natur.

KartaSnigel på ögat?






 


Boende

Numera bor jag i Belsize Park, där jag delar ett litet trevligt radhus med 3 andra. Det är Daisy, en engelsk kvinna i 30 års åldern som äger huset, Simo, en 24 årig estländsk kille som sysslar med musik, Collin, en australiensk kille närmre 30 som är elektriker och så jag. Ett trevligt och ordningssamt gäng. Huset är rent och fräscht, Daisy har hela tiden nya planer för renovering. 

Adressen är:

27 Aspern Grove,
Camden,
London,
NW3 2AU,
England

Lägger upp en bild på mitt rum, får uppdatera er mer senare om hur övriga huset ser ut.

 
Mitt rum
Litet, men hemtrevligt och mysigt.

Jobb-info

Nu har det gått några dar sen jag senaste uppdaterade om vad som händer. Har inte riktigt haft tid för att blogga eftersom jag börjat jobba och slutar sent om kvällarna.

Första dagen på jobbet var i fredags, jobbade även lördag. Båda dagarna de sena skiften 3-9pm. Känns tugnt att sluta så sent, även om man bara jobbar i 6 timmar. Det är det där med kvällen som gör det. Jag föredrar tidiga mornar.

Tycker att det gått ganska bra, jag kommer in i rutinerna mer och mer. Tar såklart sin lilla tid att memorera allt som ska göras och vart allt finns. Men alla är snälla, hjälpsamma och förstående, så det känns bra. De är nöjda med mina arbeten, men har bara gjort buketter än så länge. Stilen är ungefär som i Australien, allt är runt och utfyllt med en massa grönt. Stort och blommigt ska det va. Inte precis som i Sverige där man får tänka till lite extra för att få till en nivåbukett med några enstaka blommor av olika slag. Här gör vi normalstora buketter omkring £35, de minsta från £15 och lite större omkring £50. Ett pund motsvarar för tillfället 11.75 svenska kronor, så valutan skiljer sig en hel del, vilket snurrar till det en del i huvet. Bara att öva och ta in, men känns redan bättre efter 4 dagar på jobbet.

Igår, tisdag, jobbade jag det långa skiftet, 9-9, det vill säga 12 timmar. Kändes i ben och rygg när jag kom hem och satte mig för att dricka en kopp te. På tisdagar är det mycket att göra, blomleverans och "contracts" (företags beställningar)som ska köras ut. Dagen rullade på och de två sista timmarna bara sprang iväg.

Idag är jag ledig. Jag packar ryggsäcken med karta och lunch för att bege mig på en långpromenad i Hampsted Heath, en stor stor grön park en bit härifrån. Vädret swer okej ut, inget regn, men väldigt molnigt. Har varit ruggigt här ett par dar nu, riktigt hård vind och lite kyligt. Hoppas solen orkar titta fram under dagen, skulle vara trevligt.





Babyboy bukett

Fredag, 1 vecka i England

Ska snart bege mig av mot London for min forsta dag pa jobbet. Eftersom jag ar ny sa fick jag de samre skiften, jobbar idag 15-21, likasa imorgon.

Fick just reda pa att mina pensionspengar fran tiden jag jobbade i Sydney ar pa ingang till mitt konto. Lite extra i planboken skadar inte for tillfallet. London ar galet dyrt!

Idag regnar det... Konstigt att se regn igen, men ganska skont anda. Blir lite friskare i luften.

En lugn dag

Igar bestamde jag mig for att ha en lugn och skon dag. Inget resande till London, ingen rumsjakr och framforallt ingen stress.

Tog mig lite sovmorgon, at frukost och begav mig senare mot Bedford dar James jobbar. James bjod ut mig pa lunch pa en pubrestaurang intill en stor sjo, jattemysigt. Sa harligt att sitta utomhus och ata.

Vadret har varit fint sedan jag kom over till England. Har utlovats regn en del dagar, men slutat med sol anda.

Efter lunch gick jag pa upptacksfard i Flitwick. Kande mig helsaker pa vart jag var, men kom ut nan helt annanstans, jag maste ha gatt omkring i cirklar. Tog lite fina sommarbilder i alla fall.

Pa kvallen lagade jag och James middag at familjen. Flygande Jakob var pa bestallning. Alla gillade maten trots den underliga kombinationen.



Pa rumsjakt

Onsdag 6 maj

Borjade dagen med att kolla efter nya ads pa gumtree och de andra rumsidorna jag blivit tipsad om. Hittade en del som jag ringde och bokade visning med for dagen.

Akte in mot London vid tolvtiden, vilket innebar att jag var pa plats i city och Kings Cross station strax innan ett. Pa schemat for dagen stod 5 visningar och ett besok i svenska kyrkan for ny info.



Rum nr1, Kings Cross
Hela lagenheten kan lattbeskrivas med ett ord, DISGUSTING! Mottes av en otack unken lukt av mogel och fukt. Lagenheten var fordelad pa tre vaningar sa jag hoppades att det skulle se battre ut pa nasta plan, men icke. Farg pa vaggar och tak var i flagor, det var mogel overallt och smutsigt! Och sa var det en lacka fran toaletten vilket inte gjorde mitt intryck av stallet battre. Killen som visade mig runt var jattetrevlig, runt 30 och forfattare. Den andra killen var arkitekt och de bada var valdigt intresserade av konst och design, vilket jag inte riktigt fick ihop nar lagenheten var en enda soptipp! NEJ TACK!

Rum nr2, Maida Vale
Maida Vale kandes som ett fint omrade. Typiska engelska tegelhus med sma balkonger langs gatorna. Jag mottes upp av en liten koreansk tjej som tog mig till ett lite ruggigare block med lagenheter. Det var kod och hiss, sa allt kandes helt okej. Tjejen var helt fascinerad av mig, vilket ar ratt roligt. Lagenheten bestod av tva vaningar och delades av 3 asiatiska tjejer, en portugisiskt och eventuellt mig. Koket var helt okej, bra utrustning och modern inredning. Rummet jag erbjods var litet men ljust med ett stort fonster. Sangen var liten och rummet inte stadat for visning... Tyvarr fanns inget vardagsrum att dela och umgas i, alla verkade vara sa upp i sina egna sysslor och spenderade ingen tid tillsammans, vilket jag skulle vilja. SORRY, men inte min grej.

Rum nr3, Mornington Crescent, Camden
Nara fran stationen till blocket dar nasta lagenhet fanns. Omradet var okej, utestallen men anda ett familjestalle. Mottes av en man i 50ars aldern som ver helskum. Jag var radd varje sekund jag spenderade i lagenheten. Det var bara mannen som bodde i lagenheten och ville hyra ut ett hemtrevligt rum med dubbelsang och stort fonster. Stannade inte lange, ville helst lamna sa fort som mojligt. TACK OCH HEJ!

Rum nr 4, Maida Vale
Tillbaks i Maida Vale, denna gang nagot utanfor centret. Promenerade ca 10 minuter for att ta mig till nasta visning. Mottes av en asiatisk tjej som visade mig och en annan tjej runt i huset som bestod av tva vaningar. Fick inget klart svar pa hur manga som delade, men troligen fyra eller fem. Rummet var jattefint med dubelsang och fina byraer och garderober, men det luktade rok. Killen som for tillfallet bodde i rummet rokte formodligen inomhus vilket var lite synd. Fanns inte heller nagot  vardagsrum, alltsa ingenstans forutom i sitt egna rum att spendera tid i. Omradet rumtomkring var riktigt ruggigt. En massa duvor och sunkiga hus. Manniskorna var inte speciellt trevliga, tutade och skrek pa mig, men jag bara ignorerade och gick min vag. INGET FOR MIG...

Rum nr5, Belsize Park
Hade nastan gett upp hoppet nar jag ater igen hoppade pa tunnelbanan for att ta mig till sista visningen. Klockan var nara halv atta nar kvinnan ringde mig och bekraftade att rummet fortfarande var ledigt. Jag tog mig till Belsize Park och mottes av fagelsang och vackra hus. Promenerade ca en tva minuter for att ta mig till huset med det sista lediga rummet. En kvinna i yngre 30 ars aldern motte mig utanfor och valkomnade mig varmt och vanligt. Forsta intrycket var helt fantastiskt, jag tankte bara WOW! Efter alla dessa skrackexempel jag sett idag blev jag helt tagen, kandes helt otroligt. Radhuset var supermodernt och nyrenoverat rakt igenom. Det fanns en klarrod trad genom allt. Fina tragolv, punktbelsning, kaklat frascht badrum med badkar och dusch, svart skinande kok med med barstolar, ett vardagsrum med skinnsoffor, stor flatscreen tv med surround system, bar, balkong och tradgard. Allt var jattefint! Rummet jag erbjods var i lagom storlek, inte speciellt stort, men helt tillrackligt med tanke pa all ovrig yta som kommer att delas. I rummet fanns en normalstor ny fin IKEA-sang, byraer och garderober, allt i ek. Stannade formodligen mer an en timme och pratade med den engelska kvinnan och den yngre estlandska killen som redan bodde dar. En annan kille fran Australien, Melbourne, skulle flytta in nu till helgen i det lediga dubbelrummet. Gillade verkligen allt, trevliga manniskor och ett helt fantastiskt fint och frascht stalle! HAR KAN JAG BO!

Jag var helt slut nar jag tillslut hoppade pa tunnelbanan for att ta mig mot tagstationen for att aka hem mot Flitwick dar James bor. Spenderade nog halva dagen underground, kande mig helt snurrig. Kom hem strax efter 23, drack en kopp te tillsammans med familjen och berattade om dagens upplevelser och intryck. Somnade som ett litet barn nar jag val kom till sangs.


De forsta dagarna i England.

Pa plats in the UK. Anlande till England och Stansted flygplats i fredags den 1 maj. Sa nu ar jag inte langre svensk pa heltid, numera ar jag aven halvengelsk.

Lordag 2 maj
Borjade dagen med att starta ett bankkonto med Barclays sa jag kan fa mina kommande loneinsattningar pa ett engelskt konto. Darefter tog vi taget mot London for att leta boende. Besokte svenska kyrkan for att kolla anslagstavlan dar andra svenskar satter upp annonser om boende och lediga rum. Ringde ett par, dock utan framgangar. Jag skrev ihop en liten notis om vad jag ar ute efter for typ av rum och i vilket omrade, som jag satte upp pa tavlan for att forhoppningsvis fa napp. Vi strosade runt ett tag, gick till turist informationen och fick lite tips som hur man soker boende. Kopte en tidning full av annonser som vi sedan laste pa taget tillbaks mot Flitwick, dar James och hans familj bor (och for tillfallet aven jag).

Pa kvallen akte vi till Milton Keynes for att ata middag pa en restaurang. Det finns en del, sa vi strosade runt en stund innan vi slutligen slog oss ner pa en fransk restaurang. Maten smakade bra, men notan ska vi inte tala om. Tur man har en gentleman till pojkvan.

Sondag 3 maj
Satte mig vid datorn direkt pa morgonen for att leta fler annonser angande boende. Latt att hitta annonser, men svarare att hitta de som ar okej. Manga ar redan upptagna, av dalig standard, alldeles for dyra eller i helt fel omrade. Man far passa sig for bedragare, det finns det gott om.

Akte in till London vid lunchtid for att ga pa tva visningar av rum och ater igen besoka svenska kyrkan for uppdatering av anslagstavlans annonser. Forst besokte jag mitt nya jobb och traffade Patricia som ar manager. Fick mina starttider for den forsta tiden. Kommer till att borja med jobba tisdagar 9-9, fredag och lordag 3-9. Dar i mellan satter de in mig pa tider nar det behovs, jag kommer dock tillsvidare alltid att jobba de sena skiften tisd, fred och lord. Hoppas verkligen att schemat forandras efter en tid, kanns tungt att alltid behova jobba helgkvallarna.

Rum nr1, Notting Hill
Valdigt litet rum utan fonster, precis att 1.20 sangen fick plats. For ovrigt var lagenheten ren och stadad med frascht kok och helt okej badrum. De andra som bodde dar var en italiensk kille, en spansk tjej och en engelsk tjej. Killen var jattetrevlig men den spanska tjejen verkade lite halvskum.

Rum nr2, Kilburne
Vilken mardrom! Mottes av en otack lukt av cigarettfimpar och smuts. Hela lagenheten var riktigt ofrasch med aska och fimpar overallt, pa golv och i soffan. Det lag gammal mat pa golven och de tva italienska killarna som redan bodde dar sag skyhoga ut. De tva rummen som skulle hyras ut var helt okej, men inte vill man bo pa ett stalle dar det stinker och ens tva flatmates bara pratar italienska med varandra och skiter i vilket. NEJ TACK!

Kanns anda bra att ha sett daliga rum sa att man lattare uppskatar de som ar okej. Har forstatt att jag aldrig kommer att hitta ett stalle som har liknande standard som min svenska lagenhet. Men ar man en Londoner sa far man sta ut! Forhoppningsvis kommer jag inte att spendera allt for mycket tid i rummet och lagenheten. Jag vill traffa manniskor och hitta pa saker da jag inte jobbar.

Kvallen blev kort, jag somnade srax innan 21 och sov gott till morgonen darpa. Ingen utekvall for oss som planerat.

Mandag 4 maj (Bank holiday, rod dag)
Spenderade formiddagen vid datorn for att leta rum. James gjorde god frukost och sedan akte vi till Milton Keynes for lite shopping och lunch med hans killkompisar Stuart och Connor. Jag kopte ett par svarta tygskor till jobbet och ett par vita sommarjeans.

Blev en lugn kvall och middag med familjen.

Tisdag 5 maj
Idag har jag varit i Bedford pa intervju med den engelska arbetsformedlingen (Jobcentre Plus) for att fa ett NI-nummer (National Insurance Number), vilket ar ett skatte och forsakringsnummer som alla maste ha for att fa arbeta i landet.

Efter intervjun akte jag tillbaka till James hus for att fortsatta mitt rumletande. Har suttit vid datorn nastan hela dagen. Till en borjan hade jag en lang lista med annonser att ringa, men sag morkt ut efter att ha fatt manga negativa svar. Har dock med  gott talamod fatt ihop 5 visningar av rum for imorgon da jag aterigen beger mig av mot London.

Ikvall blir det till att organisera morgondagen. Kalkylera tider och rita pa kartan sa att jag hittar ratt. Ska aven pa ungdomstraff i svenska kyrkan for att forhoppningsvis traffa andra lika vilsna som jag. Kanske nya vanner eller flatmates?



RSS 2.0